Val av skola inför läsåret 2020/2021 - förskoleklass

Publiceringsdatum : 2019-11-03

Nu är skolvalet öppet för barn som ska börja i förskoleklass hösten 2020. Det finns 14 kommunala och två fristående skolor att välja mellan i Lerums kommun. Sista ansökningsdag är den 6 december 2019.

Valet till förskoleklass kan göras under perioden 4 november till 6 december 2019 via e-tjänst under www.lerum.se/valavskola. Här har du möjlighet att välja den skola där du önskar att ditt barn ska gå.

Val till annan kommun

Ska ditt barn börja i en fristående skola eller i en kommunal skola i en annan kommun? I så fall måste du logga in och ange på vilken skola ditt barn kommer att börja.

Sista dag för skolvalet är den 6 december 2019.

Båda vårdnadshavarna ska godkänna

Observera att båda vårdnadshavarna ska godkänna skolvalet för att det ska registreras! Detta sker genom att en vårdnadshavare loggar in via e-tjänsten och gör ett skolval. Den andra vårdnadshavaren ska sedan logga in för att acceptera eller avböja skolvalet. När båda vårdnadshavarna svarat registreras skolvalet och båda vårdnadshavarna får en bekräftelse på skolvalet via e-post.

Övriga årskurser

Val av skola till årskurs 6 inför hösten 2020 planeras att genomföras under en period i januari och februari 2020. Aktuella datum för skolvalet är ännu inte fastställda.