Sug efter att träffas

Publiceringsdatum : 2020-10-14

Det är viktigt för företagare att inte allt stannar av under pandemin. Det finns ett sug att träffas och byta idéer. Så säger Åsa Qvist, näringslivschef i kommunen. Hon är oerhört glad över att det gick att genomföra evenemanget Vänhems Veranda på ett coronasäkert sätt.

Temat på Vänhems Veranda var kreativ näringsutveckling i Lerums kommun. Med fokus på det fylldes verandan. Alla biljetter gick åt (50 personer) och för att de som inte fick plats skulle få möjlighet lyssna till inspirationsföredrag och scensamtal sändes allt live på nätet. Bakom arrangemanget står kommunens näringslivsenhet.

Utveckla näringslivet

Kommunstyrelsens ordförande Alexander Abenius talade om hur viktigt det är att vi tillsammans utvecklar näringslivet i Lerum på ett kreativt sätt. Lokala företagare berättade hur de klarade omställningen när coronapandemin slog till. Dagen avslutades med att komikern Emma Knyckare levererade manualen för en jämställd arbetsplats.