Var med och håll Lerum rent i vår

Publiceringsdatum : 2019-03-12

Varje vår deltar Lerum i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. I år är det första veckan i maj, 29 april-5 maj.

Anmäl er på www.hsr.se/vi-haller-rent

Ersättning

Målet är att varje enhet ska få sin ersättning som är 15-20 kr per barn/elev under maj månad. Hur stor ersättningen blir beror på hur många barn som är med och plockar skräp.

För 2019 gäller följande:

Vecka 18, 29 april-5 maj, är Skräpplockarvecka i Lerums kommun.

Materialet som behövs kommer att levereras till skolor och förskolor i god tid innan vecka 18. Observera att materialet levereras av internposten i kommunen och således lämnas på samma ställe som er internpost.

Skräpet som plockats kommer att hämtas vid ordinarie sophämtning, av Renova, under vecka 19.

Det är viktigt att allt avfall som ska hämtas placeras i, för ändamålet avsedda, sopsäckar som är märkta med "Håll Sverige rent-loggan". Säckarna skall placeras vid ordinarie sopor så att de är lätta att få syn på av Renova, som hämtar skräpet. Renova hämtar det brännbara avfallet. Glas, metall och trä sorteras i egna "Håll Sverige Rent-säckar" som märks upp med innehåll. Dessa säckar tar inte Renova, utan de  kommer hämtas av Lerums kommun under vecka 19.

Vid frågor om Vi Håller Rent

Jenny Jonasson

Var med du också i kampen mot skräpet!