Lätt att få jobb

Publiceringsdatum : 2018-11-30

Idag hade vuxenutbildningen vård- och omsorg på Lerums gymnasium avslutning. Tio elever har studerat heltid under tre terminer. Nu är de redo att söka arbete som t ex undersköterskor.

- Det är ett stort behov av människor med utbildning inom vården, säger omsorgsläraren Karin Iggmark Larsson och fortsätter.
- En av eleverna berättar att han redan blivit erbjuden tre jobb.

Ville utvecklas

Sarah Söderpalm är en av eleverna som har gått färdigt utbildningen. Tidigare arbetade hon extra på ett äldreboende. Det var ett jobb som Sarah tyckte om och hon kände att hon ville utvecklas. Därför började hon studera på vuxenutbildningen i Lerum.
- Utbildningen har varit jättebra. Det var kul med alla studiebesök och jag har fått lyssna till många inspirerande föreläsare, säger Sarah Söderpalm.

Lätt att få jobb

Efter utbildningen har det varit lätt att få jobb.
- Det finns jobb att söka hela tiden, överallt. Alla mina studiekamrater kommer att få jobb snart, berättar Sarah Söderpalm.
Nu kommer hon att börja jobba på Östra sjukhusets hjärtintensiv.

Karin Iggmark LarssonKarin Iggmark LarssonFoto av: Mattias Jansson

Ny vuxenutbildning i januari

I januari startar en ny vuxenutbildning inom vård- och omsorg. Den här gången är det en flexibel utbildning som riktar sig till de som har minst ett års arbetslivserfarenhet och vill bli behöriga. Utbildningen är på två år.
- En stor del av studierna läser eleverna på egen hand, men en dag i veckan är det lektioner på skolan, förklarar Karin Iggmark Larsson.

Lediga platser

Det kan finnas platser kvar på utbildningen även om ansökningstiden har gått ut. Kontakta Mattias Danielsson, studie- och yrkesvägledare om du är intresserad och vill veta mer, e-post mattias.danielsson@lerum.se.