Vård- och omsorgspersonal får betalt för att gå i skolan

Publiceringsdatum : 2018-11-15

Som ett led i att vara en attraktiv arbetsgivare har Lerums kommuns äldreomsorg och funktionsstöd, i samarbete med vuxenutbildningen, startat en Flexutbildning. Utbildningen startade hösten 2018 och riktar sig till tillsvidareanställd personal utan formell utbildning. Detta innebär att medarbetarna efter avslutad utbildning kan arbeta inom vård och omsorg som bland annat undersköterska.

Anna Johansson och Johanna Boström studerar på vuxenutbildningen en heldag per vecka under två års tid. På betald arbetstid. I övrigt jobbar de som vanligt på Höjdenhemmets boende för demenssjuka.

-        Det är kul, roligt att lära sig nya saker. Att man dessutom får betalt gör att man är än mer motiverad och sköter studierna. Det blir som en del av jobbet, säger Johanna.

Anna håller med:

-        Det är klart jag tar chansen att lära mig på arbetstid. Det är inte bara en morot, utan även en förutsättning för att kunna studera. Det gäller att få arbetslivet, föräldraskapet, ekonomin och fritiden att gå ihop. Det är enbart positivt. Vår chef och även kollegorna i arbetsgruppen peppar oss.

De sökande till den tvååriga utbildningen har tillsvidareanställning i Lerums kommun sedan minst ett år tillbaka.

-        Tack vare sin arbetslivserfarenhet kan de redan från början tillgodoräkna sig, genom validering, grundkursen Vård och omsorg 1, på 200 poäng, säger Karin Iggmark Larsson, lärare på Vård och omsorgscollege.

Bildtext: Åter till skolbänken. Redovisning av hur andra religioner och kulturer ser på sjukvård, hälsa och död. Ett viktigt ämne att diskutera när även den äldre befolkningen blir mer heterogen.