Vattnet drickbart - men spara!

Publiceringsdatum : 2018-08-03

Idag, fredagen den 3 augusti, kom glädjande besked om att kokningsrekommendationen av kommunalt dricksvatten i Lerum hävs.

Under morgonen kom provsvar som visade att det inte finns några anmärkningar på vattnet från Lerums vattenverk. VA-enheten har vid tre upprepade tillfällen under veckan fått provsvar som varit utan anmärkningar. Lerums kommun har i samråd med Livsmedelsverkets expertgrupp VAKA beslutat att upphäva kokningsrekommendationen.

Spara vatten!

Det ihållande varma och torra vädret fortsätter. Det innebär att Lerums kommuns bevattningsförbud är kvar. Lerum är inte ensamma om att ha infört bevattningsförbud. Partille, Alingsås, Mark, Tjörn och Kungsbacka har bevattningsförbud. Vår grannkommun Härryda har skärpt vattenförbud vilket innebär att planteringar inte ens får vattnas med vattenkanna. Läs mer om bevattningsförbudet, och få svar på vanliga frågor, genom den här länken.