Växtrum - en arena för möten och integration

Publiceringsdatum : 2019-01-22

Växtrums vänner lockar. Många kom på informationsträffen i förra veckan. Växtrums vänner är engagerade invånare som träffas, fikar och under handledning hjälper till att rensa, vattna och hålla snyggt i våra Växtrum under växtsäsongen. Ett arbete de gör helt ideellt. Växtrum är också en arena för integration.

Växtrum samverkar med Grön SFI och flera deltagare är intresserade av att vara med i Växtrums vänner. Ett sätt att utbyta kunskaper, träffa nya vänner och träna på svenska språket. Det är Vuxenutbildningen Sfi i Lerum som har startat miljöprojektet Grön sfi, som ett led i kommunens arbete med att bli ledande miljökommun. Ett miljöprojekt som innefattar olika miljöteman parallellt med språkundervisningen, och som nu krokar arm med Växtrum. Missade du informationsträffen och vill vara med i Växtrums vänner? Inga problem, e-posta vaxtrumilerum@lerum.se och anmäl dig, så hör vi av oss med datum för träffarna.