Växtrum tävlar i Malmö Garden Show

Publiceringsdatum : 2020-03-06

Med konceptet Växtrum earth square meter är Växtrum i Lerum en av utställningsträdgårdarna som tävlar i årets Malmö Garden Show. Många känner sig manade, få tar sig igenom juryns nålsöga och får ställa ut på en av Sveriges största trädgårdsevenemang, som lockar besökare i mångtusental.

- Med Växtrum earth square meter vill vi hjälpa pollinerarna i stor skala, för den biologiska mångfalden och i förlängningen vår framtida livsmedelsförsörjning. Konkret handlar det om att göra om en hårdgjord eller icke-blommande yta till en plats som blommar och bidrar med pollen. Det är fantastiskt att få vara med i Malmö Garden Show och få möjlighet att sätta fokus på de viktiga pollinerarna och inspirera så många som möjligt att göra sin egen earth square meter, säger Mattias Christenson, projektledare för Växtrum i Lerum. 

Växtrum earth square meter är en av sju trädgårdar som är uttagna att tävla i Malmö Garden Show. Trädgårdarna tävlar om utmärkelserna ”Best in Show” och "publikens pris". I den lummiga Slottsträdgården i Malmö finns utställningsträdgårdarna, inspirationsbalkonger och mycket annat den 28 till den 31 maj. Det är fri entré.

- Med små insatser kan var och en göra skillnad och bidra till en mer hållbar framtid. Växtrum i Lerum är ett hållbart evenemang vi gör tillsammans med invånare i Lerums kommun, lokala företag och några av Sveriges främsta trädgårdsexperter. Vår utställningsträdgård kommer att byggas av några av våra Växtrumsdeltagare och kampanjen earth square meter gör vi tillsammans med årets Växtrumsexpert Niklas Vestin, säger Mattias Christenson.

- Vi hoppas att så många som möjligt hänger på och gör sin egen earth square meter. Den blommande ytan fungerar lika bra på balkongen som i den stora trädgården, säger Sylvia Dahlén, projektledare Växtrum i Lerum.