Dags att söka till Växtrums team 2018

Publiceringsdatum : 2017-11-30

Nu är det klart. Mona Holmberg och Peter Englander är Växtrumsdesigners 2018. Naturen slår sig till ro för vintervila, men arbetet är i full gång inför nästa års Växtrum i Lerum. För fjärde året i rad kommer två nya, gröna platser skapas av Växtrumsdesigners tillsammans med invånare i kommunen.

Med lång erfarenhet av grönska i offentliga rum och stor växtkunskap, kommer Mona Holmberg till Växtrum och Lerum för att skapa mångårig njutning för gammal som ung.
- Jag vill göra trädgårdar som många kan se och ta del av, i offentliga miljöer. Det är helt fantastiskt att få skapa trädgård för dem som inte har en egen privat trädgård.

Känd från tv

Entreprenören, inspiratören, författaren och trädgårdsdesignern Peter Englander tar också Växtrum till sitt hjärta och lyfter Medelhavet till Lerum.
- Det ska bli fantastiskt roligt. Inte minst att jobba i team med invånare. Jag är besjälad av den tanken. Det är de projekten som blir långvariga, där invånare engageras. Det ger en extra dimension.

Uttagning team i februari

Var 2018 års platser växer fram avslöjas i samband med uttagningen av Växtrumsteamen i februari. Alla som bor eller arbetar inom kommunens gränser och vill anlägga en Växtrumsplats tillsammans med Mona Holmberg och Peter Englander är välkomna att söka. Intresseanmälan kan lämnas redan nu. Skicka in din anmälan till mejladressen vaxtrumilerum@lerum.se.

Utveckla centrala platser

Växtrums idé är att utveckla centrala platser och göra dem till inspirerande och engagerande växande rum. Ett arbete som leds av några av Sveriges absolut främsta trädgårdsdesigners tillsammans med arbetsgrupper som består av kommuninvånare. Platserna ligger utefter en vacker promenadslinga och är spännande besöksmål under hela året.

Sveriges ledande miljökommun

Tidigare års Växtrum har designats av Gunnel Carlson, Gerben Tjeerdsma, Karin Berglund, André Strömqvist, Hannu Sarenström och Simon Irvine. Växtrum är en del i Lerums vision att bli Sveriges ledande miljökommun och är möjlig att genomföra tack vare samarbete mellan Sparbanken Alingsås, Aludden Prôvidore, ICA Kvantum i Lerum, Rölunda Gård, Peab och Lerums kommun.

Om du vill veta mer om Växtrum kan du gå in på deras hemsida.