Vi söker stödfamilj till 13-årig pojke

Publiceringsdatum : 2020-10-26

Är ni en familj som vill göra skillnad, en viktig insats, och som kan erbjuda en lugn och trygg miljö? Då ska ni ta en kontakt med oss!

Vi söker nu en stödfamilj till en pojke som är 13 år som älskar djur, speciellt katter och som tycker om att vara ute/aktiv i skog & natur och som har fotboll och Pokemon go som intressen. Pojken har diagnosen autism och ADHD. Gärna att ni är en familj som har djur och äldre barn.

En till två helger i månaden

Som stödfamilj tar ni emot barnet i ert hem en till två helger i månaden. För att bli stödfamilj är det viktigt att ni har tid, intresse och utrymme att ta emot barnet i er familjs vardag med viljan att göra en långsiktig insats och att er livssituation är trygg och stabil. Det är meriterande om kunskap och erfarenhet finns kring lågaffektivt bemötande samt om autism och ADHD.

Ersättningen betalas ut i form av arvode och omkostnadsersättning och beräknas på hur många dygn barnet vistas hos stödfamiljen.

Kontakta oss om du är intresserad och vill veta mer. Vi gör sedan en utredning som inkluderar utdrag ur belastningsregistret. Därefter träffar ni familjen och om allt känns rätt för samtliga parter planerar vi för introduktion.

Ring eller skicka e-post:

Sara Gustavsson
Stödpedagog
Sektor stöd och omsorg - funktionsstöd
0302-52 20 83