Vill du också göra Lerum lite vackrare

Publiceringsdatum : 2019-01-08

Vill du vara med i Växtrums vänner? Det är engagerade invånare som träffas, fikar och under handledning hjälper till att rensa, vattna och hålla snyggt i våra Växtrum under växtsäsongen.

I fyra år har Lerums kommun genomfört Växtrum i Lerum. Vi har hunnit skapa åtta unika gröna miniparker signerade några av Sveriges främsta trädgårdsdesigners. De är alla skapade av frivilliga deltagare och finansierade av kommunen tillsammans med lokala företag. Antalet besökare som hör talas om oss och besöker Lerum för att uppleva våra Växtrum på egen hand eller under våra guidningar blir fler för varje år. 2018 vann Växtrum förstapris som årets samhällsbyggare, i en nationell tävling i Stockholm. Växtrum är unika mötesplatser som syns, hörs och inspirerar. Både på hemmaplan och runt om i Sverige.

Våra Växtrum kräver också viss skötsel. Vi har i två år haft frivilliga som hjälpt till att rensa, vattna och hålla snyggt på platserna, som ett komplement till parkenhetens arbete. Växtrums vänner har träffats varannan vecka ett par timmar för att arbeta under handledning och sedan fikat tillsammans. Nu vill vi gärna se om fler vill vara med, och kanske träffas ytterligare några gånger, även under vår och höst.

Välkommen på informationsmöte om Växtrums vänner den 17 januari

Är du nyfiken på att vara med? Då är du varmt välkommen på informationsträff där vi berättar mer om Växtrums vänner. Vi ses i Tingshuset torsdag den 17 januari klockan 18-19.30. Vi bjuder på kaffe och mackor och du får höra mer om hur vi tänker. Där kan du också träffa några av våra Växtrumsvänner som redan varit med ett tag. Du får gärna maila oss någon dag innan, på växtrumilerum@lerum.se om du vill komma, så att vi brygger tillräckligt mycket kaffe.

Varmt välkommen!

Observera att det här mötet handlar om Växtrums vänner. I februari har vi vår uttagning till årets Växtrumsteam på restaurang Aludden Providôre som vanligt.