Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Webbplatsens tillgänglighet

En kommunal webbplats har många olika besökare. Det är viktigt att alla människor, oavsett funktionshinder och behov, kan ta del av informationen på vår webbplats.

Lerums kommun arbetar löpande med att göra webbplatsen så tillgänglig som möjligt.

En webbplats och kommun för alla

Blinda och synskadade är en stor målgrupp när det gäller tillgänglighet, men tillgänglighet är mer än så. Tillgänglighet på webben handlar om att bygga webbplatser så att de fungerar oavsett vad besökaren använder för webbläsare eller operativsystem, och oavsett om han eller hon har något funktionshinder. Det handlar om att tillmötesgå människors olika förutsättningar och behov.

Storleksanpassa texten

På vår webbplats kan du storleksförändra texterna. Det gör du enklast via webbläsarens inställningar. Om du använder Internet Explorer går du till menyn Sida > Zooma > Textstorlek, och sedan väljer du större eller mindre text. Om du använder Firefox går du till menyn Visa > Zoom och väljer Zooma in eller Zooma ut. Om du använder Google Chrome går du till menyn  via Skiftnyckelsymbolen > Zooma in och väljer större eller mindre text. Om du använder Safari som webbläsare går du till menyn Innehåll > och väljer Zooma in eller Zooma ut.

 

Validering av webbplatsen

Vår webbplats uppfyller den standard som gäller för tillgänglighet på webben. Standarden har bestämts av W3C (World Wide Web Consortium) och WAI (Web Accessibility Initiative).

Frågor och synpunkter

Har du frågor eller synpunkter är du välkommen att skicka e-post till webmaster@lerum.se

Information om personuppgifter

Klicka här om du vill veta mer om kommunens behandling av personuppgifter