Om sociala medier

Lerums kommun är på olika sätt aktiv inom sociala medier. Det huvudsakliga skälet för närvaro i sociala medier är att utöka dialogen med medborgarna genom flera kommunikationskanaler.

Lerums kommun vill finnas där invånarna finns.

Bloggar

Syftet med en blogg från Lerums kommun är att sprida funderingar, information och kunskap kring ett specifikt utvecklingsarbete och att få in synpunkter på vägen. Intentionen är också att skapa en öppen och transparent process för att öka möjligheten till delaktighet.
Klicka här för att se vilka aktuella bloggar som nu pågår >>

Lerums kommuns startsida på Facebook.Syftet med Lerums kommuns Facebook-sida är att lyssna och prata med dig som bor i kommunen om kommunala vardagsfrågor. Kommunens strategi är att använda informationen till omvärldsbevakning, marknadsföring och kriskommunikation. Alla som vill är välkomna att delta i diskussioner, kommentera eller bara läsa det som skrivs. Kränkande innehåll raderas. Om du själv upptäcker sådant innehåll kan du anmäla det till webbredaktionen@lerum.se. Du kan också använda Facebooks egen funktion för detta, klicka då på "anmäl" som finns vid varje inlägg.

Verksamhet på Lerum kommuns Facebooksida:

• Vi lägger ut information som når dig snabbt
  • Vi ställer frågor kring vad du tycker
  • Vi lyssnar på dina åsikter
  • Vi berättar lite mer än det som står i tidningen eller på webben
  • Vi kommenterar och länkar till artiklar och filmklipp
  • Vi svarar senast dagen efter ett inlägg, undantaget helger.

Vi tittar vad som skrivits flera gånger dagligen vardagar mellan 08.00-17.00

Några exempel på innehåll

• Avbrott i kommunens service och annan information vid kris
  • Aktiviteter och evenemang
  • Förändringar i service och tjänster som påverkar dig
  • Svar på frågor som du och andra har
  • Stora nyheter som engagerar och berör många

Lerums kommuns Facebooksida är:

• Inte ett forum för att skriva sekretessbelagda uppgifter eller kränka någon
  • Inte en arena för politiska diskussioner
  • Inte en sida för att publicera reklam, till exempel för produkter
  • Offentlig - de inlägg som görs på sidan ses som allmän handling och hanteras därefter

Foton och filmklipp

Vi vill inte att du som besökare, på kommunens sidor på sociala medier, lägger ut foton eller filmklipp på personer utan att de vet om det och tycker att det är okej. När det gäller barn under 15 år ska du fråga vårdnadshavaren innan. Om du hittar ett foto eller filmklipp på dig själv här på vår sida som du vill att vi tar bort så hör du av dig till någon av administratörerna/redaktörerna. Då tar vi bort det snarast.

Här finns länkar till Facebooksidor där Lerums kommun som avsändare: