Näringsliv och arbete

Lerums kundcenter KomIn

Stäng Kontakt

Kontakt

Facebook: www.facebook.com/lerumskommun

E-post: kommun@lerum.se

Telefon: 0302-52 10 00

Besök: Bagges torg, Brobacken 1, Lerum

Postadress: Lerums kommun, 443 80 Lerum

Öppettider

Måndag − torsdag 8−18

Fredag 8−16

Öppet även under lunchen.

Aktivera Talande Webb

Stäng Aktivera Talande Webb

Är du företagare som vill vidareutvecklas, expandera, vidga ditt nätverk, få inspiration, ansöka om miljödiplomering eller har andra önskemål kan Näringslivsenheten troligtvis hjälpa dig. Är du en entreprenör och företagare som är nyfiken på att etablera dig i Lerums kommun? Kontakta "Företagslotsen". Vill du ha vårt nyhetsbrev? Gå till "Kalender" och anmäl dig!

 • Näringslivsenheten presenteras

  Näringslivsenheten

  Kommunens näringslivsenhet jobbar för att Lerum ska vara en bra företagskommun där företagen trivs, växer och vill etablera sig. Det kan handla om nätverk, ge råd till nyföretagare, bidra till företagsutveckling och mycket mer.

 • Skylt med bilden På gång mot blå himmel.

  Näringslivskalendern

  Det händer mycket i kommunen som kan vara intressant för dig som företagare, blivande företagare, markägare eller invånare att ta del av. Här i kalendern hittar du en rad olika evenemang och aktiviteter.

 • En miniräknare på ett bord.

  Upphandling och inköp

  Offentlig upphandling styrs av "Lagen om offentlig upphandling (LOU)". Lagen kompletteras av en upphandlingspolicy inom Lerums kommun. Här kan du läsa mer om vad som gäller när kommunen köper varor och tjänster.

 • En av flera aktiviteter.

  Ett gott näringslivsklimat

  Vi har en gemensam uppgift - det är att skapa och underhålla ett gott näringslivsklimat i Lerums kommun - företagare, tjänstemän och politik. Mycket görs och vi har försökt samla allt på den här sidan för en tydlig bild.

 • Blomsterhandel på Bagges Torg i Lerum.

  Tillstånd, regler och tillsyn

  När du driver, ska starta eller utöka en verksamhet behöver du ibland göra en anmälan hos kommunen. Det kan till exempel handla om tillstånd för alkoholservering, livsmedelshantering eller djurhållning.

 • lediga lokaler

  Mark och lokaler

  Söker du tomtmark för din verksamhet, ny lokal för din butik eller vill riva och bygga nytt? Då finner du rätt information här. Du som är fastighetsägare kan även lägga in dina lediga lokaler hos Objektvision.