Lerum - Fairtrade City

Lerum är en Fairtrade City

I linje med Vision 2025 är Lerums kommun sedan 2009 en diplomerad Fairtrade City. Det innebär att vi engagerar oss för rättvis handel och etisk konsumtion. Det gör vi genom att sprida information och anordna aktiviteter om Fairtrade. Under 2017 har vi bland annat deltagit på Växtrum och Barnfestivalen.

I våras fick vi bekräftelse på att vårt arbete har utvecklats väl och är på rätt väg genom att vi blev omdiplomerade för år 2017, se länk nedan under "Mer information" – där hittar du också länk till mer information om Fairtradecityarbetet.

Är du intresserad av att vara med – hör av dig till oss.

Olika sätt att delta

Fairtrade Fokus

Under två veckor varje år pågår Fairtrades kampanjveckor som samlar butiker och konsumenter, politiker och engagerade för att gemensamt sätta fokus på Fairtrade. Målet är att fler ska upptäcka hur lätt det är att göra skillnad för odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom.

Under 2018 sker kampanjveckorna under vecka 41 och 42. I Lerum hoppas vi att så många aktörer som möjligt är med och deltar för att sätta fokus kring global handel, fattigdomsbekämpning och konsumentens möjlighet att göra skillnad genom medvetna val.

World Fairtrade Challenge fikadag

Mellan den 7-9 maj 2018 genomförs kampanjen World Fairtrade Challenge som ska sätta fokus på varför Fairtrade behövs och vilken skillnad Fairtrade gör för odlare och anställda i länder med utbred fattigdom. På länken: https://fairtradechallenge.se hittar du mer information om kampanjen och vilka aktiviteter som kan genomföras.

Kampanjen återkommer varje år så håll utkik så du kan vara med och delta på världens största Fairtrade-fika.

Fikar ni Fairtrade på jobbet?

Om ni fikar Fairtrade på din arbetsplats kan du anmäla det på Fairtrades hemsida. Då kommer ni också med på deras lista över arbetsplatser som tar socialt ansvar i fikarummet. Ni får även ett diplom att sätta upp på arbetsplatsen för att informera om att ni fikar Fairtrade och gör skillnad.

Anmäl er genom länken: https://fairtrade.se/foretag/fairtrade-pa-jobbet