Företagsutveckling

Lokalt samverkar Lerums kommun med företagsorganisationer för att stärka och stödja näringslivsutvecklingen i kommunen.

Lerums näringsliv kännetecknas främst av mindre företag i olika branscher.

Vi vill skapa tillväxt!

Lerum samarbetar också regionalt med Business Region Göteborg för att öka etableringar, stödja företags- och branschutveckling samt skapa förutsättningar för regionens tillväxt.

Redo för att växa med företaget?

Business Region Göteborg vässar vårt tillväxtprogram för små och medelstora företag i hela Göteborgsregionen - inklusive Lerum. 

Programmet heter Expedition Framåt och är indelat i etapper för att stötta företagen i sina olika tillväxtfaser. Det kan handla om att anställa sin första medarbetare, skapa ordning och reda i företaget eller att vässa väsentliga tillväxtfaktorer som ledarskap, marknadsföring, försäljning och organisation. 

Informationsmöte om Expedition framåt kommer att vara på frukostmötet i mars 2015, mer information kommer inom kort. Kontakta gärna Näringslivsenheten om du har några frågor.

Har du bestämt dig för att starta eget?

Business Region Göteborg erbjuder Starta företag-kurser. Där får du kunskap om hur du praktiskt går till väga för att starta ett företag. Målet är att du ska få en gedigen grund att stå på inför ditt framtida företagande.