På gång i kalendern

Här kan du ta del av det senaste om Lerums näringsliv - workshops, utbildningar, föreläsningar, upphandlingar och mycket mer. Vill du läsa vårt senaste nyhetsbrev eller ladda ner Näringslivsnytt, så hittar du det längst ner på sidan.

 

24/1 Stora företagslunchen

Lunchträff med större företag i kommunen. Inbjudan med ytterligare information kommer per post.

6/2 Inspiration för småskaliga matproducenter

Länsstyrelsen bjuder in till en regional nätverksdag för småskaliga matproducenter, gårdsbutiker och till dig går och funderar på att satsa inom dessa områden. Klicka här för mer information om träffen och om hur du anmäler dig.

18/2, 7/3, 10/4 och 9/5

Med fokus på att bli miljövänlig 2019

Kostnadsfria informationstillfällen om certifiering och hur du enkelt gör en kartläggning av företagets miljöpåverkan. Ordning och reda är ledord i sammanhanget och de positiva effekterna kan bli betydande för ditt företag. Anmälan görs till lerum@sv.se. Mer information i denna länk till inbjudan.

22/2 Sopplunch med föreläsning

I samverkan mellan Lerums kommun, Företagarna, FFLK och Nääs fabriker. Nätverkande i kombination med en givande föreläsning för dig som företagare, vid detta tillfälle på Öijared Resort. 22 februari, klockan 11.15 - 13.15. Mer information och anmälan på denna länk till sopplunch.com

27/2: Hållbar turismutveckling - vadå? 

I samarbete med Turistrådet Västsverige bjuder vi in till föreläsning med forskaren Kristina Lindström. Platsen är Garveriet, och mer information och länk till anmälan hittar du här. 

7/3 Nyföretagarkväll i besöksnäringen

I samverkan med Nyföretagarcentrum arrangeras en träff med sikte på ökat på nyföretagande och produktutveckling i området kring sjön Sävelången. Mer information kommer. 

15/3 Women walk and talk

Frukostträff för kvinnliga företagare. Mer information kommer längre fram.

28/3 På Vänhems Veranda

I gränslandet mellan vinter och vår bjuds du in till en kickoff med kreativa näringar i fokus. Mycket bra händer i Lerum, initiativ som lyfter Lerum. I år fyller Lerums kommun 50 år, men entreprenörskap har präglat det lokala näringslivet här långt längre tillbaka än så. Inspirationsföredrag, scensamtal och speeddejting - just för att framtiden kräver kreativitet och samarbete. Mer information kommer. 

Mars/April Älskar du lokalhistoria - bli guide 2019

I kursen ingår både en generell guideutbildning, men också specifik utbildning på utvalda objekt (besöksmål i Lerums kommun) för historia, friluftsliv eller konst och kultur. I år fokuserar vi på lokalhistoria och berättelsen kring Stora Lundby Hembygdsförening, Tollereds Öfvre Kraftstation och Nilssons El & Teknikmuseum. Läs mer på den här länken. 

4/4 Näringslivsfrukost

Näringslivsrådet bjuder in till vårens Näringslivsfrukost klockan 7.30-9.00. Ytterligare information kommer.

Växa-stöd för dig som vill anställa en första medarbetare

Regeringen har infört ett Växa-stöd för enskilda näringsidkare som vill anställa sin första medarbetare. Sedan 1 januari i år gäller stödet även vissa aktiebolag och handelsbolag. Läs mer på den här länken.  

Mycket att ta del av på Yesbox

Yesbox är Göteborgs mötesplats för hela regionens företagare. Här finns en samlad kompetens du inte hittar någon annanstans, och hjälp att få för olika faser i företagandet. Kurser att gå och rum att låna när det behövs.

Gå Globalt -  ett sätt att utveckla exportmarknader

Gå Globalt är ett program som hjälper företag att öka export och utveckla fler exportmarknader. Målgruppen är små och medelstorföretag som redan idag jobbar internationellt eller planerar att komma på internationella marknader. Mer om Gå Globalt hittar du här.  Det är ett samarbetsprojekt mellan Västsvenska Handelskammare, Business Sweden, Almi Företagspartner Väst, Enterprise Europe Network/Business Region Göteborg, Västra Götalandsregionen och är en del av Regionalt Exportcenter.  

Vill du ha företagsbesök?

Våra politiker besöker varje år olika företag tillsammans med representant från näringsliv och turism för att lyfta upp aktuella frågor kring företagande och utveckling

Våra förtroendevalda gör återkommande företagsbesök under året i syfte att de ska vara orienterade i kommunen och ha god kännedom om förutsättningarna för näringslivet i Lerum. Vid besöket vill de gärna att ni visar och berättar hur företaget arbetar, och att det ges tillfälle att höra hur ni tycker det fungerar att vara företagare i Lerums kommun.

Vi besöker alla företag, små som stora och inom alla branscher.
För intresseanmälan kontakta Näringslivsenheten

Upphandlingar

 Läs om aktuella upphandlingar på www.upphandlingar.nu

Är du intresserad att leverera till kommunens olika enheter så meddela dina kontaktuppgifter till upphandling@lerum.se

Vid andra frågor kontakta: Upphandling och inköp Lerums kommun
Berith Olsson 0302-521279 Berith Olsson.