På gång i kalendern

Här kan du ta del av det senaste om Lerums näringsliv - workshops, utbildningar, föreläsningar, upphandlingar och mycket mer.

Klicka här för att anmäla dig till vårt nyhetsbrev

Informationsträff för dig som är nyfiken på miljödiplomering

Hösten 2017 kan du som företagare få vägledning till miljödiplomering eller införande av ett miljöledningssystem. Vill du veta mer om vad det innebär? Vi hälsar dig varmt välkommen till ett informationsmöte tisdagen 18/4 kl. 18:30-20:00 i kommunhuset på Bagges torg. Klicka här för att anmäla dig. 

Hur stärker vi tillsammans lokal matproduktion och gröna näringar längs väg 190?

Vi vill träffa dig som bedriver verksamhet inom matproduktion och gröna näringar och
alla andra som har intresse av att utveckla mattemat längs väg 190. Välkommen till Stora Lundby Golfklubb onsdagen den 19/4 kl. 18-20. Anmälan sker till bjorn.ohlen@vgregion.se senast den 12/4. Läs mer här. 

Skatteverkets deklarationsträffar för dig med enskild firma

Du som driver enskild firma är välkommen till någon av Skatteverkets två deklarationsträffar i Lerums kommun. Träffarna äger rum i kommunhuset vid Bagges torg. Du bjuds på kaffe och smörgås. Glöm ej att anmäla dig. 

Dialogmöten för nya ramupphandlingar

Vill du vara med och påverka vilka parametrar som finns med i kommande ramupphandlingar av tekniska konsulter? Välkommen att delta vid dialogmöte för respektive ramupphandling. 

Läs mer om SmåföretagsAkademins kurser 2017

SmåföretagsAkademin har ett stort utbud av kurser för dig som driver företag. Under 2017 kan du bland annat gå kurs i bokföring, entreprenadjuridik och byggmiljösamordning. Klicka här för att läsa mer om kurserna och hur du anmäler dig. 

Vägledning miljödiplomering

Ta chansen att få vägledning i ert arbete med att bli miljödiplomerad/införa ett miljöledningssystem. Anmäl dig redan nu till höstens kurs som startar 29/8. Klicka här för att anmäla dig

 Bli mer hållbar, ta hjälpa av en student

Har ni en miljö– och hållbarhetsrelaterad ide som ni inte vet hur ni ska gå vidare med? I 19 år har Miljöbron hjälpt företag och studenter att hitta varandra i miljö– och hållbarhetsprojekt, med goda framgångar. Vi hjälper er att formulera en projektbeskrivning, rekrytera studenter med rätt kompetens och finns hela vägen med som en trygghet. Projektets omfattning kan variera från 20 timmar till 20 veckor. När projektet är klart presenterar studenterna resultaten för er och ni får skriftlig dokumentation, direkt användbart i ert utvecklingsarbete.

För mer information och anmälan, besök vår hemsida eller kontakta oss på:
031-202 789, info@miljobron.se eller www.vastragotaland.miljobron.se/foretag

 

Vill du ha företagsbesök?

 Företagsbesök SOMNA ABFoto av: Marieke Wolter

 

 

 

 

 

Våra politiker besöker varje år olika företag tillsammans med representant från näringsliv och turism för att lyfta upp aktuella frågor kring företagande och utveckling

Våra förtroendevalda gör återkommande företagsbesök under året i syfte att de ska vara orienterade i kommunen och ha god kännedom om förutsättningarna för näringslivet i Lerum. Vid besöket vill de gärna att ni visar och berättar hur företaget arbetar, och att det ges tillfälle att höra hur ni tycker det fungerar att vara företagare i Lerums kommun.

Vi besöker alla företag, små som stora och inom alla branscher.

För intresseanmälan kontakta Näringslivsenheten

Miljödiplomera ditt företag

Från och med 1 januari 2016 är det Göteborgs miljöförvalning eller någon privat aktör som är godkänd av Svensk Miljöbas som genomför miljödiplomering. Du som företagare kan vända dig till Göteborgs Miljöförvaltning eller någon privat aktör som är godkänd och finns i Svensk Miljöbas vid miljödiplomering. Se länkar under Mer information

Upphandlingar

 Läs om aktuella upphandligar på www.upphandlingar.nu

-------------------------------------------------------------------------------------

Är du intresserad att leverera till kommunens olika enheter så meddela dina kontaktuppgifter till upphandling@lerum.se

Vid andra frågor kontakta: Upphandling och inköp Lerums kommun
Berith Olsson 0302-521279 Berith Olsson.