Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Näringslivskalendern

Här kan du ta del av det senaste om Lerums näringsliv - workshops, utbildningar, föreläsningar, upphandlingar och mycket mer. Vill du läsa vårt senaste nyhetsbrev eller ladda ner Näringslivsnytt, så hittar du det längst ner på sidan.

Företag365 online

Business Region Göteborg erbjuder ett affärsutvecklingsprogram i workshop-format för dig som startat och driver företag och vill lyfta verksamheten till nästa nivå. Programmet består av fyra digitala tillfällen á tre timmar samt två timmars individuell rådgivning, med start 2 oktober. Läs mer om innehållet och hur du anmäler dig genom att klicka på denna länk till Business Region Göteborgs webbplats.

Drop-in om upphandling och anbudsgivning

Med start torsdag 1 oktober klockan 15-16, varje helgfri torsdag fram till årskiftet, håller Partille kommun drop-in om upphandling och anbudsgivning. Företagare i Lerums kommun är välkomna, mer information finns på denna länk till Partille kommuns webbplats.

19 oktober - Digital workshopserie: Få grepp om ditt företags ekonomi - enkelt och lättförståeligt

En serie workshops i regi av Business Region Göteborg och Almi, där du som deltagare på ett självständigt och effektivt sätt ska kunna få ett grepp om ditt företags ekonomi. Utbildningen vänder sig till dig som VD eller ägare i ett ägarlett företag som varit aktivt ett par år. Mer information om pris, plats och hur du anmäler dig hittar du på denna länk till Business Region Göteborgs webbplats.

20 oktober - Poppa, en nätverksplattsform på Garveriet

Nu startar vi upp nätverksplattformen och framtidslabbet för kreativa företagare kallat poppa. Här kan idéer, samverkan och kanske nya företag poppa mellan kreativa företagare.Vi träffas på Garveriet i Floda varje tisdag med start den 13 oktober, klockan 12.15-13.45. Först äter vi lunch och sedan får vi varje vecka lyssna till ett kort föredrag från någon kreativ företagare. Pris för lunch och föredrag är 100 kronor och betalas på plats, ingen föranmälan krävs. Ett initiativ av FFLK, Företagarna, NyföretagarCentrum Lerum, Sparbanken Alingsås, Floda Platsutveckling, Garveriet och Lerums kommun. Läs mer på webbplatsen för upp och poppa.

23 oktober - Sopplunch med föreläsning

Lunchmingel och föreläsning för dig som företagare i Lerums kommun. Arrangeras i samverkan mellan FFLK, Företagarna, Nääs Fabriker och Lerums kommun. Fredag 23 oktober, klockan 11.30-13.15, är vi på Öijared Resort och Madeleine Wahlberg, Insamlingsstiftelsen Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus, berättar om deras verksamhet och vikten av ett aktivt samhällsengagemang. Mer information och hur du anmäler dig på webbplatsen sopplunch.com.

4 november - Nyföretagarhjälpen

Coronakrisen slår hårt mot många företag, därför mobiliserar NyföretagarCentrum Sverige med partners Nyföretagarhjälpen. Livesändningar på Facebook var tredje onsdag klockan 12.30-13.30, med start onsdag 23 september. Mer information hittar du på NyföretagarCentrum Lerums hemsida.

18 november - Upphandlingsdialog med näringslivet

Partille kommuns upphandlare bjuder in företagare från Partille, Lerum och Härryda för att ge verktygen och tips för dig som önskar bli leverantör av tjänster och produkter åt kommunen. Mötet hålls i Sessionsalen i Partille kommunhus, klockan 16.30-18.30. Föranmälan krävs, läs mer på denna länk till Partille kommuns webbplats.

Information för företagare angående coronaviruset, klicka här!

 

SmåföretagsAkademin

Här hittar du som småföretagare aktuella utbildningar i SmåföretagsAkademins regi. Mer information om utbudet på den här länken till SmåföretagsAkademins hemsida.

Växastöd för dig som vill anställa en första medarbetare

Regeringen har infört ett Växa-stöd för enskilda näringsidkare (och även vissa aktiebolag och handelsbolag) som vill anställa sin första medarbetare Läs mer på den här länken.  

ADA - nätverk för kreativa näringar

Lerums kommun är stolt samarbetspartner till ADA, det regionala nätverket för kreatörer inom främst arkitektur, design, film, foto, illustration, konsthantverk, mode, kommunikation och slöjd. Medlemmarna består av näringsliv och civilsamhälle inom de kreativa näringarna och tillsammans utvecklar vi förutsättningarna. Läs mer om ADA på den här länken. 

Samarbetet med Nyföretagarcentrum Lerum

Nyföretagandet är viktigt i Lerums kommun. Du som funderar på att starta företag eller precis har startat eget, gå på en kostnadsfri, konfidentiell och objektiv rådgivning. Givetvis finns även rådgivningen att få digitalt. Läs mer om Nyföretagarcentrum Lerum på den här länken.  

Expedition framåt 

Att ge ditt företag en hållbar tillväxt är det bästa du kan ge det. Med Business region Göteborgs program för företagsutveckling "Expedition Framåt" hjälps varje år hundratals entreprenörer och ledare i Göteborgsregionen att skapa lönsamhet och hållbar tillväxt. Läs mer om programmet (som även finns som webkurs) på den här länken. 

 

Mycket att ta del av på Yesbox

Yesbox är Göteborgs mötesplats för hela regionens företagare. Här finns en samlad kompetens du inte hittar någon annanstans, och hjälp att få för olika faser i företagandet. Kurser att gå och rum att låna när det behövs. Läs mer om Yesbox på den här länken. 

Gå Globalt -  utveckla exportmarknader

Gå Globalt är ett program som hjälper företag att öka export och utveckla fler exportmarknader. Målgruppen är små och medelstorföretag som redan idag jobbar internationellt eller planerar att komma på internationella marknader. Mer om Gå Globalt hittar du här.    

Vill du ha företagsbesök?

Våra politiker besöker varje år olika företag tillsammans med representant från näringsliv och turism för att lyfta upp aktuella frågor kring företagande och utveckling. Vi besöker alla företag, små som stora och inom alla branscher.
För intresseanmälan kontakta Näringslivsenheten

Arrangerar du ett evenemang som lockar publik?

I Lerums kommuns officiella evenemangskalender på Visit Lerum kan du kostnadsfritt lägga in evenemang som är öppna och intressanta för allmänheten. Klicka här för att komma direkt till formuläret, klicka här för att komma till hela webben för att "uppleva och göra" i Lerum. 

Upphandlingar

Läs om aktuella upphandlingar på www.upphandlingar.nu

Är du intresserad att leverera till kommunens olika enheter så meddela dina kontaktuppgifter till upphandling@lerum.se

Vid andra frågor kontakta: Upphandling och inköp Lerums kommun
Berith Olsson 0302-521279 Berith Olsson.