På gång i kalendern

Här kan du ta del av det senaste om Lerums näringsliv - workshops, utbildningar, föreläsningar, upphandlingar och mycket mer.

Klicka här för att anmäla dig till vårt nyhetsbrev
Klicka här för att läsa vårt senaste nyhetsbrev
Klicka här för att läsa senaste Näringslivsnytt

14 & 21/9: Besöksnäringen i Lerum

Under två tillfällen i september finns det möjlighet att ta del av den nya handlingsplanen för besöksnäringen i Lerums kommun. Är du intresserad maila din anmälan till maria.jerenvik@lerum.se. Tid: 8.30-9.30, plats Nääs Turistinformation. 

18 & 19/9: Informationsträff om miljöledningssystem

I regi av SmåföretagsAkademin anordnas två kostnadsfria informationsträffar för småföretagare. Tisdag 18 september kl. 15-17 alternativt onsdag 19 september kl. 19-21. Plats: Evolution Sweden AB, Gråbo Industriväg 2 D. Anmälan görs till lerum@sv.se.

27/9: Stora företagslunchen

Två gånger per år arrangerar vi en nätverksträff för de allra största företagarna i kommunen. På denna träffen deltar representant från Business region Göteborg och det blir fokus på Göteborgsregionens utmaningar. Inbjudan har gått ut per post.

28/9: Sopplunch på Nääs Fabriker

Sopplunchen arrangeras gemensamt av Lerums Kommun, Företagarna, FFLK och Nääs Fabriker. För fler samarbeten, idéutbyten och umgänge mellan företagare. Mer info och anmälan inom på sopplunch.com

1/10: Näringslivsfrukost

Varmt välkommen att delta i höstens första frukostmöte som i vanlig ordning arrangeras av Näringslivsrådet. Den här gången är vi på Aludden, och vi gästas denna morgon av Arbetsförmedlingen som informerar om arbetsmarknadsläget. Vi kommer också att tala om samverkan mellan skola/näringsliv och den obligatoriska praon som nu återinförs på högstadiet. Morgonens diskussion fokuserar på hur vi gemensamt kan skapa meningsfulla praoplatser för både elever och företag. Mer information i inbjudan och anmäl dig här

4/10: Upphandlingskväll i samverkan med SmåföretagsAkademin

Upphandlingsenheten informerar om upphandlingsprocessen, samt visning av systemet Tendsign. Plats: Eken, kommunhuset 4 vån kl. 18-21. Mer information kommer inom kort.

18/10: Inspirationsföreläsning med entreprenören Mikael Genberg

Som en del i vår satsning på Soloföretagare arrangerar vi ihop med SmåföretagsAkademin en inspirerande kväll med entreprenören Mikael Genberg. Öppet för alla! Biljetter köper du här via Ticketmaster. Och vill du veta mer om vem han är så är detta ett länktips. Ladda ner inbjudan i pdf eller jpg

Växa-stöd för dig som vill anställa en första medarbetare

Regeringen har infört ett Växa-stöd för enskilda näringsidkare som vill anställa sin första medarbetare. Sedan 1 januari i år gäller stödet även vissa aktiebolag och handelsbolag. Läs mer på den här länken.  

Mycket att ta del av på Yesbox

Yesbox är Göteborgs mötesplats för hela regionens företagare. Här finns en samlad kompetens du inte hittar någon annanstans, och hjälp att få för olika faser i företagandet. Kurser att gå och rum att låna när det behövs.

Gå Globalt -  ett sätt att utveckla exportmarknader

Gå Globalt är ett program som hjälper företag att öka export och utveckla fler exportmarknader. Målgruppen är små och medelstorföretag som redan idag jobbar internationellt eller planerar att komma på internationella marknader. Programmet startar i februari 2018. Mer om Gå Globalt hittar du här.  Det är ett samarbetsprojekt mellan Västsvenska Handelskammare, Business Sweden, Almi Företagspartner Väst, Enterprise Europe Network/Business Region Göteborg, Västra Götalandsregionen och är en del av Regionalt Exportcenter. 

 Bli mer hållbar, ta hjälpa av en student

Har ni en miljö– och hållbarhetsrelaterad ide som ni inte vet hur ni ska gå vidare med? I 19 år har Miljöbron hjälpt företag och studenter att hitta varandra i miljö– och hållbarhetsprojekt, med goda framgångar. Vi hjälper er att formulera en projektbeskrivning, rekrytera studenter med rätt kompetens och finns hela vägen med som en trygghet. Projektets omfattning kan variera från 20 timmar till 20 veckor. När projektet är klart presenterar studenterna resultaten för er och ni får skriftlig dokumentation, direkt användbart i ert utvecklingsarbete.

För mer information och anmälan, besök vår hemsida eller kontakta oss på:
031-202 789, info@miljobron.se eller www.vastragotaland.miljobron.se/foretag

 

Vill du ha företagsbesök? Företagsbesök Öijared april 2018Foto av: Lerums kommun

 

 

 

 

Våra politiker besöker varje år olika företag tillsammans med representant från näringsliv och turism för att lyfta upp aktuella frågor kring företagande och utveckling

Våra förtroendevalda gör återkommande företagsbesök under året i syfte att de ska vara orienterade i kommunen och ha god kännedom om förutsättningarna för näringslivet i Lerum. Vid besöket vill de gärna att ni visar och berättar hur företaget arbetar, och att det ges tillfälle att höra hur ni tycker det fungerar att vara företagare i Lerums kommun.

Vi besöker alla företag, små som stora och inom alla branscher.

För intresseanmälan kontakta Näringslivsenheten

Miljödiplomera ditt företag

Från och med 1 januari 2016 är det Göteborgs miljöförvalning eller någon privat aktör som är godkänd av Svensk Miljöbas som genomför miljödiplomering. Du som företagare kan vända dig till Göteborgs Miljöförvaltning eller någon privat aktör som är godkänd och finns i Svensk Miljöbas vid miljödiplomering. Se länkar under Mer information

Upphandlingar

 Läs om aktuella upphandlingar på www.upphandlingar.nu

-------------------------------------------------------------------------------------

Är du intresserad att leverera till kommunens olika enheter så meddela dina kontaktuppgifter till upphandling@lerum.se

Vid andra frågor kontakta: Upphandling och inköp Lerums kommun
Berith Olsson 0302-521279 Berith Olsson.