På gång i kalendern

Här kan du ta del av det senaste om Lerums näringsliv - workshops, utbildningar, föreläsningar, upphandlingar och mycket mer.

Klicka här för att anmäla dig till vårt nyhetsbrev

14 september: Projektverkstad Lokalt Ledd Utveckling

Bär du på en projektidé som du vill bolla och utveckla? Välkommen till den första av höstens två projektverkstäder för dig som är intresserad av att söka medel inom programmet Lokalt Ledd Utveckling (tidigare LEADER). Träffen genomförs mellan kl. 18-20 i Kommunhuset vid Bagges torg, lokal Eken. Du träffar bland annat Martin Dahl, verksamhetsledare för Leaderkontoret Göteborgs Insjörike. Klicka här för att anmäla dig.  Höstens andra projektverkstad genomförs i november. 

23 augusti: Informationsfrukost om Stjärnprojektet

Efter sommaren startar vi igång Stjärnprojektet vars mål är att skapa jobb för människor i utanförskap genom att matcha dessa personer med behoven av arbetskraft som finns hos företagare i Lerums kommun. Vill ert företag medverka? Anmäl ert intresse till naringsliv@lerum.se så kontaktar vi er och berättar mer. Vill du veta mer om projektet och hur du kan bidra? Den 23 augusti anordnas en informationsfrukost på Nääs fabriker kl. 08:00-10:00. Klicka här för att anmäla dig. 

Vägledning miljödiplomering

Hösten 2017 bjuder Lerums kommun tillsammans med SmåföretagsAkademin in till en vägledning för dig som vill miljödiplomera din verksamhet. Du får kunskap i hur du bygger upp ett miljöledningssystem samtidigt som du får en bra struktur i ditt miljöarbete. Klicka här för att läsa mer

Save the date - Föreläsning med Kairos Future 27 september

Den 27 september kl. 10:00-11:30 kommer Erika Charbonnel från Kairos Future och föreläser på temat "Framtidens upplevelser" på Landvetter kulturhus. Mer information i augusti. 

28 september: Höstens första Näringslivsfrukost

Den 28 september kl. 7.30-9.00 är det dags för höstens första Näringslivsfrukost. Denna gång på restaurang Aludden. Svenskt Näringsliv är på plats och diskuterar sin undersökning och ranking ur ett Lerumsperspektiv. Klicka här för att anmäla dig

10 november: Entreprenörsgalan 2017

Den 10 november är det dags för årets Entreprenörsgala. Denna gång ses vi på Öijared där du bjuds på mingel, 3-rätters middag, underhållning och givetvis prisutdelning. Kom också ihåg att du kan vara med och nominera vem eller vilka du tycker bör få pris i de olika kategorierna. Klicka här för att läsa mer om galan och hur du gör för att nominera. 

 Bli mer hållbar, ta hjälpa av en student

Har ni en miljö– och hållbarhetsrelaterad ide som ni inte vet hur ni ska gå vidare med? I 19 år har Miljöbron hjälpt företag och studenter att hitta varandra i miljö– och hållbarhetsprojekt, med goda framgångar. Vi hjälper er att formulera en projektbeskrivning, rekrytera studenter med rätt kompetens och finns hela vägen med som en trygghet. Projektets omfattning kan variera från 20 timmar till 20 veckor. När projektet är klart presenterar studenterna resultaten för er och ni får skriftlig dokumentation, direkt användbart i ert utvecklingsarbete.

För mer information och anmälan, besök vår hemsida eller kontakta oss på:
031-202 789, info@miljobron.se eller www.vastragotaland.miljobron.se/foretag

 

Vill du ha företagsbesök?

 Företagsbesök SOMNA ABFoto av: Marieke Wolter

 

 

 

 

 

Våra politiker besöker varje år olika företag tillsammans med representant från näringsliv och turism för att lyfta upp aktuella frågor kring företagande och utveckling

Våra förtroendevalda gör återkommande företagsbesök under året i syfte att de ska vara orienterade i kommunen och ha god kännedom om förutsättningarna för näringslivet i Lerum. Vid besöket vill de gärna att ni visar och berättar hur företaget arbetar, och att det ges tillfälle att höra hur ni tycker det fungerar att vara företagare i Lerums kommun.

Vi besöker alla företag, små som stora och inom alla branscher.

För intresseanmälan kontakta Näringslivsenheten

Miljödiplomera ditt företag

Från och med 1 januari 2016 är det Göteborgs miljöförvalning eller någon privat aktör som är godkänd av Svensk Miljöbas som genomför miljödiplomering. Du som företagare kan vända dig till Göteborgs Miljöförvaltning eller någon privat aktör som är godkänd och finns i Svensk Miljöbas vid miljödiplomering. Se länkar under Mer information

Upphandlingar

 Läs om aktuella upphandligar på www.upphandlingar.nu

-------------------------------------------------------------------------------------

Är du intresserad att leverera till kommunens olika enheter så meddela dina kontaktuppgifter till upphandling@lerum.se

Vid andra frågor kontakta: Upphandling och inköp Lerums kommun
Berith Olsson 0302-521279 Berith Olsson.