På gång i kalendern

NÄRINGSLIV & TURISM:

Här kan du ta del av det senaste om Lerums näringsliv - workshops, utbildningar, föreläsningar, upphandlingar och mycket mer. 

Klicka här för att anmäla dig till vårt nyhetsbrev!

 

Här kan du läsa de senaste nyhetsbreven: 

Nyhetsbrev - Januari 2017

Nyhetsbrev - Februari 2017

 

Här hittar du Näringslivsnytt från 2017: 

Näringslivsnytt nr 1 2017

 

JUST NU!

Ladda ner: Presentation Svenskt Näringsliv 29/9, 2016.

Ladda ner: Sammanfattning Löpande Insikt 2016.

Ladda ner: Företagsundersökning Knowit 2016. 

Ladda ner: Näringslivsanalysen 2016

 

DIALOG OCH UTBILDNING OM OFFENTLIG UPPHANDLING

Under 2017 arrangerar Lerums kommun i samarbete med SmåföretagsAkademin tre kvällar på temat offentlig upphandling. Kommunens upphandlingsenhet och Upphandlingsrådet är på plats – kom och lär dig mer om upphandlingar och tillför värdefull information till vårt arbete. Tillsammans blir vi bättre!

  • Torsdag 2 mars kl 18-20.00 i f.d banklokalen/BiD lokalen på Floda torg. Anmäl dig här
  • Torsdagen den 6 april kl 18-20 i Gråbo - lokal anges efter årsskiftet. Anmäl dig här

Observera att träffen den 26/1 i Lerum är inställd och kommer att genomföras hösten 2017.

28/2 VAD ÖNSKAR DU SOM FÖRETAGARE FÅ UT AV VÅR WEBB

Under slutet av hösten 2016 har lerum.se fått ett uppdaterat utseende. I och med detta vill vi bjuda in dig som företagare att hjälpa oss att utveckla de sidor som Näringslivsenheten administrerar. Detta kommer vi att göra i form av en workshop där vi tillsammans arbetar fram förslag till ett uppdaterat innehåll. Anmäl dig här.  

7/3 BESÖKSNÄRINGSVERKSTAD: FOTA OCH SKRIV FÖR WEBBEN

Under hösten 2016 har Lerums besökssida visitlerum.se fått ett nytt utseende. Besöksnäringsverkstaden den 7/3 vänder sig därför till dig som driver en verksamhet inom besöksnäringen, företag såväl som förening, och som önskar bli bättre på att kommunicera med text och bild på webben. Vi jobbar hands on med möjlighet att på plats prova på både foto och text. 

När? 7/3 kl. 17:30-20:00
Var? Nääs Slott

Anmäl dig här

LÄR DIG/UPPDATERA DIG PÅ BASETOOL

För att synas på visitlerum.se och därmed ingå i den större destinationen Lerum - en del av Göteborgs Insjörike, måste du som företagare och förening finnas med i Basetool med ett s.k. "produktblad" där ni beskriver er verksamhet, era produkter och eventuella evenemang. Till våren har vi bokat in två tillfällen då ni som företag och föreningar har möjlighet att, tillsammans med en Basetoolutbildare, lära er verktyget och på plats få hjälp med att ta fram ert produktblad. Notera datum och tider nedan. Mer information om anmälan kommer efter årsskiftet. 

Tisdag 14/3 kl. 13:00-17:00. Anmäl dig här
Tisdag 21/3 kl. 17:30-20:00. Anmäl dig här.  

31/3 FRUKOSTTRÄFF FÖR DIG SOM ÄR KVINNA OCH FÖRETAGARE

Varmt välkomna till årets första frukost för dig som är företagare och kvinna! Denna gång är temat upphandling. Som vanligt äter vi god frukost och knyter nya kontakter. Anmäl dig här

ACADEMY OF EXCELLENCE STARTAR V. 8

Tillväxtprogrammet Academy of Excellence startar i Lerums kommun v. 8 2017. Läs mer om programmets innehåll och spännande föreläsare här. Frågor och anmälan - kontakta Katarina Stensryd som nås på 0709-646505 eller katarina@academyofexcellence.se 

 BLI MER HÅLLBARA I HÖST, TA HJÄLP AV EN STUDENT.

Har ni en miljö– och hållbarhetsrelaterad ide som ni inte vet hur ni ska gå vidare med? I 19 år har Miljöbron hjälpt företag och studenter att hitta varandra i miljö– och hållbarhetsprojekt, med goda framgångar. Vi hjälper er att formulera en projektbeskrivning, rekrytera studenter med rätt kompetens och finns hela vägen med som en trygghet. Projektets omfattning kan variera från 20 timmar till 20 veckor. När projektet är klart presenterar studenterna resultaten för er och ni får skriftlig dokumentation, direkt användbart i ert utvecklingsarbete.

För mer information och anmälan, besök vår hemsida eller kontakta oss på:
031-202 789, info@miljobron.se eller www.vastragotaland.miljobron.se/foretag

 

VILL DU HA FÖRETAGSBESÖK?

 Företagsbesök SOMNA ABFoto av: Marieke Wolter

 

 

 

 

 

Våra politiker besöker varje år olika företag tillsammans med representant från näringsliv och turism för att lyfta upp aktuella frågor kring företagande och utveckling

Våra förtroendevalda gör återkommande företagsbesök under året i syfte att de ska vara orienterade i kommunen och ha god kännedom om förutsättningarna för näringslivet i Lerum. Vid besöket vill de gärna att ni visar och berättar hur företaget arbetar, och att det ges tillfälle att höra hur ni tycker det fungerar att vara företagare i Lerums kommun.

Vi besöker alla företag, små som stora och inom alla branscher.

För intresseanmälan kontakta Näringslivsenheten

MILJÖDIPLOMERA DITT FÖRETAG!

Från och med 1 januari 2016 är det Göteborgs miljöförvalning eller någon privat aktör som är godkänd av Svensk Miljöbas som genomför miljödiplomering. Du som företagare kan vända dig till Göteborgs Miljöförvaltning eller någon privat aktör som är godkänd och finns i Svensk Miljöbas vid miljödiplomering. Se länkar under Mer information

AKTUELLA UPPHANDLINGAR:

 Läs om aktuella upphandligar på upphandlingar.nu

-------------------------------------------------------------------------------------

Är du intresserad att leverera till kommunens olika enheter så meddela dina kontaktuppgifter till upphandling@lerum.se

Vid andra frågor kontakta: Upphandling och inköp Lerums kommun
Berith Olsson 0302-521279 Berith Olsson.