På gång i kalendern

Här kan du ta del av det senaste om Lerums näringsliv - workshops, utbildningar, föreläsningar, upphandlingar och mycket mer.

Klicka här för att anmäla dig till vårt nyhetsbrev

 31/3 Frukostträff för dig som är kvinna och företagare

Varmt välkomna till årets första frukost för dig som är företagare och kvinna! Denna gång är temat upphandling. Som vanligt äter vi god frukost och knyter nya kontakter. Klicka här för att anmäla dig. 

Dialog och utbildning om offentlig upphandling

Under 2017 arrangerar Lerums kommun i samarbete med SmåföretagsAkademin tre kvällar på temat offentlig upphandling. Kommunens upphandlingsenhet och Upphandlingsrådet är på plats – kom och lär dig mer om upphandlingar och tillför värdefull information till vårt arbete. Tillsammans blir vi bättre!

Sopplunch för nätverkande och inspiration

Den 7/4 kl. 11:15-13:15 är det dags för sopplunch på Sjölyckan. Vi får lyssna till Susanne Hydén som föreläser om "Den Karismatiske Psykopaten". Det finns ett begränsat antal platser, så glöm inte att anmäla dig. Klicka här för att anmäla dig.  

Informationsträff för dig som är nyfiken på miljödiplomering

Hösten 2017 kan du som företagare få vägledning till miljödiplomering eller införande av ett miljöledningssystem. Vill du veta mer om vad det innebär? Vi hälsar dig varmt välkommen till ett informationsmöte tisdagen 18/4 kl. 18:30-20:00 i kommunhuset på Bagges torg. Klicka här för att anmäla dig. 

Skatteverkets deklarationsträffar för dig med enskild firma

Du som driver enskild firma är välkommen till någon av Skatteverkets två deklarationsträffar i Lerums kommun. Träffarna äger rum i kommunhuset vid Bagges torg. Du bjuds på kaffe och smörgås. Glöm ej att anmäla dig. 

Dialogmöten för nya ramupphandlingar

Vill du vara med och påverka vilka parametrar som finns med i kommande ramupphandlingar gällande vinterväghållning respektive upphandling av tekniska konsulter? Välkommen att delta vid dialogmöte för respektive ramupphandling. 

 Bli mer hållbar, ta hjälpa av en student

Har ni en miljö– och hållbarhetsrelaterad ide som ni inte vet hur ni ska gå vidare med? I 19 år har Miljöbron hjälpt företag och studenter att hitta varandra i miljö– och hållbarhetsprojekt, med goda framgångar. Vi hjälper er att formulera en projektbeskrivning, rekrytera studenter med rätt kompetens och finns hela vägen med som en trygghet. Projektets omfattning kan variera från 20 timmar till 20 veckor. När projektet är klart presenterar studenterna resultaten för er och ni får skriftlig dokumentation, direkt användbart i ert utvecklingsarbete.

För mer information och anmälan, besök vår hemsida eller kontakta oss på:
031-202 789, info@miljobron.se eller www.vastragotaland.miljobron.se/foretag

 

Vill du ha företagsbesök?

 Företagsbesök SOMNA ABFoto av: Marieke Wolter

 

 

 

 

 

Våra politiker besöker varje år olika företag tillsammans med representant från näringsliv och turism för att lyfta upp aktuella frågor kring företagande och utveckling

Våra förtroendevalda gör återkommande företagsbesök under året i syfte att de ska vara orienterade i kommunen och ha god kännedom om förutsättningarna för näringslivet i Lerum. Vid besöket vill de gärna att ni visar och berättar hur företaget arbetar, och att det ges tillfälle att höra hur ni tycker det fungerar att vara företagare i Lerums kommun.

Vi besöker alla företag, små som stora och inom alla branscher.

För intresseanmälan kontakta Näringslivsenheten

Miljödiplomera ditt företag

Från och med 1 januari 2016 är det Göteborgs miljöförvalning eller någon privat aktör som är godkänd av Svensk Miljöbas som genomför miljödiplomering. Du som företagare kan vända dig till Göteborgs Miljöförvaltning eller någon privat aktör som är godkänd och finns i Svensk Miljöbas vid miljödiplomering. Se länkar under Mer information

Upphandlingar

 Läs om aktuella upphandligar på www.upphandlingar.nu

-------------------------------------------------------------------------------------

Är du intresserad att leverera till kommunens olika enheter så meddela dina kontaktuppgifter till upphandling@lerum.se

Vid andra frågor kontakta: Upphandling och inköp Lerums kommun
Berith Olsson 0302-521279 Berith Olsson.