På gång i kalendern

Här kan du ta del av det senaste om Lerums näringsliv - workshops, utbildningar, föreläsningar, upphandlingar och mycket mer. Vill du läsa vårt senaste nyhetsbrev eller ladda ner Näringslivsnytt, så hittar du det längst ner på sidan.

Läs vår senaste nyhetsbrev, klicka här! 

 

23/1 Näringslivsfrukost

Näringslivsrådet bjuder in till det nya årets första frukost. Platsen är Aludden Prôvidore, klockan 7.30-9.00, och temat för morgonen är kompetensförsörjning. Mer information i inbjudan och anmälan görs via denna länk senast 20 januari.

Januari Kompetensförsörning i Besöksnäringsföretag

Turistrådet Vastsverige, Visita och Business Region Göteborg, bjuder gemensamt in till workshop i hur man efektivt arbetar med att anställa, utveckla och behålla medarbetare. Nu tas intresseanmälan in till workshop vid två olika tillfällen, en för de minsta företagen, en för de lite större företagen. Läs mer i inbjudan. Obs! Anmäl ditt intresse senast den 20 januari! (Är de många företag som anmäler sig finns det också chans att antal tillfällen blir fler och fortsatt genomförs.)

30/1 En utopi som är på riktigt 2020

Natur, kultur och det du inte trodde fanns på perronglängds avstånd. Välkommen att dela en kväll med fler vänner som gillar gröna upptäckaräventyr. Vi är på Nilssons El & Teknikmuseum, och får bl.a. höra om Gotaledens förnyade ledsträckning, Utopendlas nya utflykter och fler goda idéer i det lokala näringslivet! Inbjudan kommer att komma ut, men läs mer på www.utopendla.se så länge. 

5/2 Upphandlingskväll

Välkommen till en upphandlingsträff med fokus på offentlig upphandling och hur du lämnar in anbud. Arrangemanget är kostnadsfritt och i samverkan mellan Företagarföreningen Företagarna och Lerums kommun. Företagarnas upphandlingsexpert, Magnus Johansson, går igenom grunderna i offentlig upphandling med fokus på ett småföretagarperspektiv samt information från kommunens upphandlare. Platsen är lokal Eken, kommunhuset Bagges Torg, fjärde våningen och tiden är klockan 16.45-19.00. Varmt välkommen med din anmälan till naringsliv@lerum.se, senast 31 januari.

 

SmåföretagsAkademin

Här hittar du som småföretagare aktuella utbildningar i SmåföretagsAkademins regi. Mer information om utbudet på den här länken till SmåföretagsAkademins hemsida.

Växa-stöd för dig som vill anställa en första medarbetare

Regeringen har infört ett Växa-stöd för enskilda näringsidkare som vill anställa sin första medarbetare. Sedan 1 januari i år gäller stödet även vissa aktiebolag och handelsbolag. Läs mer på den här länken.  

Mycket att ta del av på Yesbox

Yesbox är Göteborgs mötesplats för hela regionens företagare. Här finns en samlad kompetens du inte hittar någon annanstans, och hjälp att få för olika faser i företagandet. Kurser att gå och rum att låna när det behövs.

Gå Globalt -  ett sätt att utveckla exportmarknader

Gå Globalt är ett program som hjälper företag att öka export och utveckla fler exportmarknader. Målgruppen är små och medelstorföretag som redan idag jobbar internationellt eller planerar att komma på internationella marknader. Mer om Gå Globalt hittar du här.  Det är ett samarbetsprojekt mellan Västsvenska Handelskammare, Business Sweden, Almi Företagspartner Väst, Enterprise Europe Network/Business Region Göteborg, Västra Götalandsregionen och är en del av Regionalt Exportcenter.  

Vill du ha företagsbesök?

Våra politiker besöker varje år olika företag tillsammans med representant från näringsliv och turism för att lyfta upp aktuella frågor kring företagande och utveckling.

Våra förtroendevalda gör återkommande företagsbesök under året i syfte att de ska vara orienterade i kommunen och ha god kännedom om förutsättningarna för näringslivet i Lerum. Vid besöket vill de gärna att ni visar och berättar hur företaget arbetar, och att det ges tillfälle att höra hur ni tycker det fungerar att vara företagare i Lerums kommun.

Vi besöker alla företag, små som stora och inom alla branscher.
För intresseanmälan kontakta Näringslivsenheten

Arrangerar du ett evenemang som lockar publik?

I Lerums kommuns officiella evenemangskalender på Visit Lerum kan du kostnadsfritt lägga in evenemang som är öppna och intressanta för allmänheten. Klicka här för att komma direkt till formuläret, klicka här för att komma till hela webben för att "uppleva och göra" i Lerum. 

Upphandlingar

Läs om aktuella upphandlingar på www.upphandlingar.nu

Är du intresserad att leverera till kommunens olika enheter så meddela dina kontaktuppgifter till upphandling@lerum.se

Vid andra frågor kontakta: Upphandling och inköp Lerums kommun
Berith Olsson 0302-521279 Berith Olsson.