På gång i kalendern

Här kan du ta del av det senaste om Lerums näringsliv - workshops, utbildningar, föreläsningar, upphandlingar och mycket mer. Vill du läsa vårt senaste nyhetsbrev eller ladda ner Näringslivsnytt, så hittar du det längst ner på sidan.

10/4 och 9/5 Har du ett miljöledningsystem på företaget?

Nutidens krav inom området är betydande och många gånger avgörande för att få en order och sedan kunna utföra en korrekt leverans. Inte minst i samband med upphandlingskrav och kundkrav. Välkommen på en kostnadsfri informationsträff i samarbete med Evolution of Sweden genom SmåföretagsAkademin. Därefter har vi sedan workshops, där du hittar specialiststöd för just ditt företag. Mer info och anmälan hittar du i inbjudan. 

26/4 Sopplunch

I samverkan mellan Företagarna, FFLK, Nääs Fabriker och Lerums kommun. Denna gång på Garveriet, Floda, klockan 11.15-13.15. Anna Simmons, CSR Västsverige, föreläser om hållbart företagande. Anmälan och mer information på sopplunch.com.

14/5 Stormöte - Besöksnäringsgruppen 190

I arbetet med besöksnäringsutveckling längs väg 190 följer vi nu upp med ett möte på Sollebrunns Gästgifveri i Besöksnäringsgruppen inom LAB190. Välkommen att delta du som intill denna sju mils väg mellan östra Göteborg och Nossebro driver företag, är engagerad i föreningsliv eller bor här. Klicka här för att se inbjudan, här anmäler du dig. Och vill du läsa mer om LAB190 klicka här. 

22/5 Hållbart upptäckande

Vi samlas kring samtal och mingel om hållbar turism och berättar mer om insatserna för ”Strax utanför Göteborg”, #utopendla och vandringsäventyret Gotaleden som pågår. Platsen är Aspenäs herrgård och från pendelstationen eller centrala Lerum har du en gångväg på ca 25 minuter. Mer info kommer och anmälan öppnar inom kort. 

4/6 Näringslivsfrukost

Frukostmöte på Hilma & Evert, Bagges Torg i Lerum, klockan 7.30-9.00. Denna morgon gästas vi av Henrik Eklund, Svensk Handel. Mer information och länk till anmälan kommer inom kort.

Design för energieffektiv vardag

I programmet Design för energieffektiv vardag kan nu företag söka ekonomiskt stöd för att utveckla energismarta produkter eller tjänster inom alla områden och branscher. Programmet är tvärvetenskapligt och kombinerar energi-, design- och beteendeområdet. Utlysningen, som riktar sig specifikt till företag, omfattar 10 miljoner kronor och är öppen för ansökningar fram till och med den 22 maj, 2019. Design för energieffektiv vardag är ett forsknings- och innovationsprogram som drivs av Energimyndigheten och koordineras av SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign. Läs mer på den här länken. 

SmåföretagsAkademin

Här hittar du som småföretagare aktuella utbildningar i SmåföretagsAkademins regi. Mer information om utbudet på den här länken till SmåföretagsAkademins hemsida.

Växa-stöd för dig som vill anställa en första medarbetare

Regeringen har infört ett Växa-stöd för enskilda näringsidkare som vill anställa sin första medarbetare. Sedan 1 januari i år gäller stödet även vissa aktiebolag och handelsbolag. Läs mer på den här länken.  

Mycket att ta del av på Yesbox

Yesbox är Göteborgs mötesplats för hela regionens företagare. Här finns en samlad kompetens du inte hittar någon annanstans, och hjälp att få för olika faser i företagandet. Kurser att gå och rum att låna när det behövs.

Gå Globalt -  ett sätt att utveckla exportmarknader

Gå Globalt är ett program som hjälper företag att öka export och utveckla fler exportmarknader. Målgruppen är små och medelstorföretag som redan idag jobbar internationellt eller planerar att komma på internationella marknader. Mer om Gå Globalt hittar du här.  Det är ett samarbetsprojekt mellan Västsvenska Handelskammare, Business Sweden, Almi Företagspartner Väst, Enterprise Europe Network/Business Region Göteborg, Västra Götalandsregionen och är en del av Regionalt Exportcenter.  

Vill du ha företagsbesök?

Våra politiker besöker varje år olika företag tillsammans med representant från näringsliv och turism för att lyfta upp aktuella frågor kring företagande och utvecklingJaktia Företagsbesök 2019.JPG

Våra förtroendevalda gör återkommande företagsbesök under året i syfte att de ska vara orienterade i kommunen och ha god kännedom om förutsättningarna för näringslivet i Lerum. Vid besöket vill de gärna att ni visar och berättar hur företaget arbetar, och att det ges tillfälle att höra hur ni tycker det fungerar att vara företagare i Lerums kommun.

Vi besöker alla företag, små som stora och inom alla branscher.
För intresseanmälan kontakta Näringslivsenheten

Upphandlingar

 Läs om aktuella upphandlingar på www.upphandlingar.nu

Är du intresserad att leverera till kommunens olika enheter så meddela dina kontaktuppgifter till upphandling@lerum.se

Vid andra frågor kontakta: Upphandling och inköp Lerums kommun
Berith Olsson 0302-521279 Berith Olsson.