På gång i kalendern

NÄRINGSLIV & TURISM:

Här kan du ta del av det senaste om Lerums näringsliv - workshops, utbildningar, föreläsningar, upphandlingar och mycket mer. 

Klicka här för att anmäla dig till vårt nyhetsbrev!

 

Här kan du läsa de senaste nyhetsbreven: 

Nyhetsbrev - September 2016

Nyhetsbrev - Oktober 2016

Nyhetsbrev - November 2016

 

JUST NU!

Ladda ner: Presentation Svenskt Näringsliv 29/9, 2016.

Ladda ner: Sammanfattning Löpande Insikt 2016.

Ladda ner: Företagsundersökning Knowit 2016. 

 

16/12 FIRA IN JULEN MED SOPPLUNCH

Den 16 december kl. 11:15-13:15 är det dags för årets sista sopplunch på Nääs fabriker. Denna gång bjuds det på julmat, trevlig umgänge och möjligheter till nätverkande. Anmäl dig här senast den 14 december. 

Soppluncherna på Nääs fabriker arrangeras av Nääs fabriker, Lerums kommun, FFLK och Företagarna. Varmt välkomna!  

ACADEMY OF EXCELLENCE STARTAR V. 8

Tillväxtprogrammet Academy of Excellence startar i Lerums kommun v. 8 2017. Läs mer om programmets innehåll och spännande föreläsare här. Frågor och anmälan - kontakta Katarina Stensryd som nås på 0709-646505 eller katarina@academyofexcellence.se 

PROVTAGNINGAR & KONTROLLER FÖR 2016

Årsskiftet närmar sig, och för många verksamheter innebär det att anläggningar ska provtas eller kontrolleras (för rapport senast 31 mars 2017), t.ex. fordonstvättar eller anläggningar som innehåller köldmedium. Kontakta Miljöenheten om du vill veta mer. 

 BLI MER HÅLLBARA I HÖST, TA HJÄLP AV EN STUDENT.

Har ni en miljö– och hållbarhetsrelaterad ide som ni inte vet hur ni ska gå vidare med? I 19 år har Miljöbron hjälpt företag och studenter att hitta varandra i miljö– och hållbarhetsprojekt, med goda framgångar. Vi hjälper er att formulera en projektbeskrivning, rekrytera studenter med rätt kompetens och finns hela vägen med som en trygghet. Projektets omfattning kan variera från 20 timmar till 20 veckor. När projektet är klart presenterar studenterna resultaten för er och ni får skriftlig dokumentation, direkt användbart i ert utvecklingsarbete.

För mer information och anmälan, besök vår hemsida eller kontakta oss på:
031-202 789, info@miljobron.se eller www.vastragotaland.miljobron.se/foretag

 

VILL DU HA FÖRETAGSBESÖK?

 Företagsbesök SOMNA ABFoto av: Marieke Wolter

 

 

 

 

 

Våra politiker besöker varje år olika företag tillsammans med representant från näringsliv och turism för att lyfta upp aktuella frågor kring företagande och utveckling

Våra förtroendevalda gör återkommande företagsbesök under året i syfte att de ska vara orienterade i kommunen och ha god kännedom om förutsättningarna för näringslivet i Lerum. Vid besöket vill de gärna att ni visar och berättar hur företaget arbetar, och att det ges tillfälle att höra hur ni tycker det fungerar att vara företagare i Lerums kommun.

Vi besöker alla företag, små som stora och inom alla branscher.

För intresseanmälan kontakta Näringslivsenheten

MILJÖDIPLOMERA DITT FÖRETAG!

Från och med 1 januari 2016 är det Göteborgs miljöförvalning eller någon privat aktör som är godkänd av Svensk Miljöbas som genomför miljödiplomering. Du som företagare kan vända dig till Göteborgs Miljöförvaltning eller någon privat aktör som är godkänd och finns i Svensk Miljöbas vid miljödiplomering. Se länkar under Mer information

AKTUELLA UPPHANDLINGAR:

 Läs om aktuella upphandligar på upphandlingar.nu

-------------------------------------------------------------------------------------

Är du intresserad att leverera till kommunens olika enheter så meddela dina kontaktuppgifter till upphandling@lerum.se

Vid andra frågor kontakta: Upphandling och inköp Lerums kommun
Berith Olsson 0302-521279 Berith Olsson.