På gång i kalendern

Här kan du ta del av det senaste om Lerums näringsliv - workshops, utbildningar, föreläsningar, upphandlingar och mycket mer.

Klicka här för att anmäla dig till vårt nyhetsbrev

13 juni: Besöksnäringsverkstad och sommarkick off

Är du en aktör inom kommunens besöksnäring? Oavsett om du är företagare eller förening är du varmt välkommen till besöksnäringsverkstad och kick off inför sommarsäsongen. Temat för träffen är öppna besöksplatser och samverkan. Vi inleder kl. 17.30 där vi får ta del av den öppna skulpturutställningen A Clear Day på Nääs slottsområde. Därefter fortsätter vi med samtal och diskussion inne på Nääs Konsthantverk där du bjuds på enklare mat och dryck. Klicka här för att anmäla dig. 

14 september: Projektverkstad Lokalt Ledd Utveckling

Bär du på en projektidé som du vill bolla och utveckla? Välkommen till den första av höstens två projektverkstäder för dig som är intresserad av att söka medel inom programmet Lokalt Ledd Utveckling (tidigare LEADER). Träffen genomförs mellan kl. 18-20 i Kommunhuset vid Bagges torg, lokal Eken. Du träffar bland annat Martin Dahl, verksamhetsledare för Leaderkontoret Göteborgs Insjörike. Klicka här för att anmäla dig.  Höstens andra projektverkstad genomförs i november. 

Läs mer om SmåföretagsAkademins kurser 2017

SmåföretagsAkademin har ett stort utbud av kurser för dig som driver företag. Under 2017 kan du bland annat gå kurs i bokföring, entreprenadjuridik och byggmiljösamordning. Klicka här för att läsa mer om kurserna och hur du anmäler dig. 

Vägledning miljödiplomering

Ta chansen att få vägledning i ert arbete med att bli miljödiplomerad/införa ett miljöledningssystem. Anmäl dig redan nu till höstens kurs som startar 29/8. Klicka här för att anmäla dig

 Bli mer hållbar, ta hjälpa av en student

Har ni en miljö– och hållbarhetsrelaterad ide som ni inte vet hur ni ska gå vidare med? I 19 år har Miljöbron hjälpt företag och studenter att hitta varandra i miljö– och hållbarhetsprojekt, med goda framgångar. Vi hjälper er att formulera en projektbeskrivning, rekrytera studenter med rätt kompetens och finns hela vägen med som en trygghet. Projektets omfattning kan variera från 20 timmar till 20 veckor. När projektet är klart presenterar studenterna resultaten för er och ni får skriftlig dokumentation, direkt användbart i ert utvecklingsarbete.

För mer information och anmälan, besök vår hemsida eller kontakta oss på:
031-202 789, info@miljobron.se eller www.vastragotaland.miljobron.se/foretag

 

Vill du ha företagsbesök?

 Företagsbesök SOMNA ABFoto av: Marieke Wolter

 

 

 

 

 

Våra politiker besöker varje år olika företag tillsammans med representant från näringsliv och turism för att lyfta upp aktuella frågor kring företagande och utveckling

Våra förtroendevalda gör återkommande företagsbesök under året i syfte att de ska vara orienterade i kommunen och ha god kännedom om förutsättningarna för näringslivet i Lerum. Vid besöket vill de gärna att ni visar och berättar hur företaget arbetar, och att det ges tillfälle att höra hur ni tycker det fungerar att vara företagare i Lerums kommun.

Vi besöker alla företag, små som stora och inom alla branscher.

För intresseanmälan kontakta Näringslivsenheten

Miljödiplomera ditt företag

Från och med 1 januari 2016 är det Göteborgs miljöförvalning eller någon privat aktör som är godkänd av Svensk Miljöbas som genomför miljödiplomering. Du som företagare kan vända dig till Göteborgs Miljöförvaltning eller någon privat aktör som är godkänd och finns i Svensk Miljöbas vid miljödiplomering. Se länkar under Mer information

Upphandlingar

 Läs om aktuella upphandligar på www.upphandlingar.nu

-------------------------------------------------------------------------------------

Är du intresserad att leverera till kommunens olika enheter så meddela dina kontaktuppgifter till upphandling@lerum.se

Vid andra frågor kontakta: Upphandling och inköp Lerums kommun
Berith Olsson 0302-521279 Berith Olsson.