På gång i kalendern

Här kan du ta del av det senaste om Lerums näringsliv - workshops, utbildningar, föreläsningar, upphandlingar och mycket mer.

Klicka här för att anmäla dig till vårt nyhetsbrev
Klicka här för att läsa vårt senaste nyhetsbrev
Klicka här för att läsa senaste Näringslivsnytt

8/10: Öka din försäljning med marknadsföring i digitala och sociala medier

I samverkan med SmåföretagsAkademin erbjuds denna kostnadsfria utbildning under ledning av Carina Lindström, två måndagar kl.17-20 med start 8/10. För mer information klicka här. För mer information och anmälan lerum@sv.se.

17/10: Miljöinformation för småföretagare i Lerum

I samverkan med SmåföretagsAkademin bjuds småföretagare in till en kostnadsfri informationsträff om nyttan och syftet med ett miljöledningssystem samt det stöd företaget kan erbjudas genom processen. Plats: Evolution Sweden AB, Gråbo Industriväg 2 D Tid: 14-16 alternativt 19-21. För mer information och anmälan kontakta Studieförbundet Vuxenskolan i Lerum, lerum@sv.se eller 0302-158 58.

23/10: Dialog & Workshop Översiktsplanen 2040

Du som företagare är välkommen att diskutera hur samhällsplanering kan skapa förutsättningar för ett hållbart näringsliv i en serie av två tillfällen. Det första tillfället är i Ågården i Lerum, kl. 15-18. Mer information i inbjudan  och anmälan.

9/11: Frukost för kvinnliga företagare

Vi arrangerar utvalda frukostaktiviteter för dig som är entreprenör och kvinna. Den här gången startar vi i skogen. Vi träffas och startar vid Riddarstens parkering kl. 8. Kläder efter väder! Lena Björklund tar oss med på en av hennes skogsupplevelser. Därefter äter vi frukost på Kaffedoppet. Beräknad sluttid är 9.30. Klicka här för att anmäla dig! Här kan du ladda ner inbjudan i pdf. 

20/11: Säkra affären genom rätt kompetens

Hur arbetar ditt företag med strategisk kompetensförsörjning? Är ni en attraktiv arbetsgivare? Hur får man medarbetare att bli ambassadörer? Under en halvdag diskuterar vi hur du säkerställer att du har rätt kompetens i ditt team, nu och i framtiden. Kl. 13-16.30, Gamla Teliahuset/Alingsås. Mer inormation finns i inbjudan och anmälan görs till maria.jerenvik@lerum.se 

22/11: Näringslivsfrukost med fokus på hållbarhet

Näringslivsrådet bjuder in dig som företagare till frukostmöte på Garveriet torsdagen 22 november, kl. 7.30-9.00. Mer information kommer inom kort.

30/11: Sopplunch Nääs Slott

Välkommen till julavslutning av årets soppluncher på Nääs Slottsrestaurang, kl. 11.15-13.15. Anmälan görs på sopplunch.com

5/12: Dialog & Uppföljning Workshop Översiktsplanen 2040

Det andra av två tillfällen, där vi bjuder in dig som företagare att diskutera hur samhällsplanering kan skapa förutsättningar för ett hållbart näringsliv. Garveriet i Floda, kl. 15-18. Mer information i inbjudan och anmälan.

Växa-stöd för dig som vill anställa en första medarbetare

Regeringen har infört ett Växa-stöd för enskilda näringsidkare som vill anställa sin första medarbetare. Sedan 1 januari i år gäller stödet även vissa aktiebolag och handelsbolag. Läs mer på den här länken.  

Mycket att ta del av på Yesbox

Yesbox är Göteborgs mötesplats för hela regionens företagare. Här finns en samlad kompetens du inte hittar någon annanstans, och hjälp att få för olika faser i företagandet. Kurser att gå och rum att låna när det behövs.

Gå Globalt -  ett sätt att utveckla exportmarknader

Gå Globalt är ett program som hjälper företag att öka export och utveckla fler exportmarknader. Målgruppen är små och medelstorföretag som redan idag jobbar internationellt eller planerar att komma på internationella marknader. Mer om Gå Globalt hittar du här.  Det är ett samarbetsprojekt mellan Västsvenska Handelskammare, Business Sweden, Almi Företagspartner Väst, Enterprise Europe Network/Business Region Göteborg, Västra Götalandsregionen och är en del av Regionalt Exportcenter. 

 Bli mer hållbar, ta hjälpa av en student

Har ni en miljö– och hållbarhetsrelaterad ide som ni inte vet hur ni ska gå vidare med? I 19 år har Miljöbron hjälpt företag och studenter att hitta varandra i miljö– och hållbarhetsprojekt, med goda framgångar. Vi hjälper er att formulera en projektbeskrivning, rekrytera studenter med rätt kompetens och finns hela vägen med som en trygghet. Projektets omfattning kan variera från 20 timmar till 20 veckor. När projektet är klart presenterar studenterna resultaten för er och ni får skriftlig dokumentation, direkt användbart i ert utvecklingsarbete.

För mer information och anmälan, besök vår hemsida eller kontakta oss på:
031-202 789, info@miljobron.se eller www.vastragotaland.miljobron.se/foretag

 

Vill du ha företagsbesök?

Våra politiker besöker varje år olika företag tillsammans med representant från näringsliv och turism för att lyfta upp aktuella frågor kring företagande och utveckling

Våra förtroendevalda gör återkommande företagsbesök under året i syfte att de ska vara orienterade i kommunen och ha god kännedom om förutsättningarna för näringslivet i Lerum. Vid besöket vill de gärna att ni visar och berättar hur företaget arbetar, och att det ges tillfälle att höra hur ni tycker det fungerar att vara företagare i Lerums kommun.

Vi besöker alla företag, små som stora och inom alla branscher.
För intresseanmälan kontakta Näringslivsenheten

Miljödiplomera ditt företag

Från och med 1 januari 2016 är det Göteborgs miljöförvalning eller någon privat aktör som är godkänd av Svensk Miljöbas som genomför miljödiplomering. Du som företagare kan vända dig till Göteborgs Miljöförvaltning eller någon privat aktör som är godkänd och finns i Svensk Miljöbas vid miljödiplomering. Se länkar under Mer information

Upphandlingar

 Läs om aktuella upphandlingar på www.upphandlingar.nu

Är du intresserad att leverera till kommunens olika enheter så meddela dina kontaktuppgifter till upphandling@lerum.se

Vid andra frågor kontakta: Upphandling och inköp Lerums kommun
Berith Olsson 0302-521279 Berith Olsson.