På gång i kalendern

Här kan du ta del av det senaste om Lerums näringsliv - workshops, utbildningar, föreläsningar, upphandlingar och mycket mer. Vill du läsa vårt senaste nyhetsbrev eller ladda ner Näringslivsnytt, så hittar du det längst ner på sidan.

Läs vår senaste nyhetsbrev, klicka här!

 

23/10 Framtidsmässa

En mässa för eleverna i årskurs 8-9 i Gråbos högstadieskolor.  

7/11 Näringslivsfrukost

Näringslivsrådet bjuder in till frukostmöte och temat för morgonen är hållbar turism och besöksnäringslivsutveckling i Lerums kommun. Denna gången är vi på Tcb Café, Lilla Ön i Floda, klockan 7.30-9.00. Mer information i inbjudan. Anmälan senast måndag 4 november.

8/11 Entreprenörsgalan

Entreprenörsgalan är årets stora fest för alla företagare i kommunen, stora som små, där företag premieras i olika kategorier. Platsen är Öijared Resort och mer information om kvällen finns i denna länk till Entreprenörsgalans hemsida. Biljetter köps på Ticetmaster alternativt i Kundcenter KomIn. 

21/11 Morgondagens kompetensförsörjning

Arbetsgivarträff - en eftermiddag med inspirerande föreläsningar och dialog kring kompetensförsörjning, samverkan och integration. Platsen är Garveriet i Floda, klockan 12-16. Anmälan görs senast 6 november, via formulär på www.lerum.se/lokalajobb. Träffen är kostnadsfri och arrangeras av Alingsås och Lerums kommuner, mer information i inbjudan.

 

6/12 Sopplunch

I samverkan mellan FFLK, Företagarna, Nääs Fabriker och Lerums kommun arrangeras en mötesplats där vi samtalar och nätverkar över en lunch. Detta är det avslutande tillfället för i år, med jultema, och vi är på Nääs Fabriker. Tiden är klockan 11.15-13.15. Mer information samt anmälan på sopplunch.com

 

Design för energieffektiv vardag

I programmet Design för energieffektiv vardag kan nu företag söka ekonomiskt stöd för att utveckla energismarta produkter eller tjänster inom alla områden och branscher. Programmet är tvärvetenskapligt och kombinerar energi-, design- och beteendeområdet. Utlysningen, som riktar sig specifikt till företag, omfattar 10 miljoner kronor och är öppen för ansökningar fram till och med den 22 maj, 2019. Design för energieffektiv vardag är ett forsknings- och innovationsprogram som drivs av Energimyndigheten och koordineras av SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign. Läs mer på den här länken. 

SmåföretagsAkademin

Här hittar du som småföretagare aktuella utbildningar i SmåföretagsAkademins regi. Mer information om utbudet på den här länken till SmåföretagsAkademins hemsida.

Växa-stöd för dig som vill anställa en första medarbetare

Regeringen har infört ett Växa-stöd för enskilda näringsidkare som vill anställa sin första medarbetare. Sedan 1 januari i år gäller stödet även vissa aktiebolag och handelsbolag. Läs mer på den här länken.  

Mycket att ta del av på Yesbox

Yesbox är Göteborgs mötesplats för hela regionens företagare. Här finns en samlad kompetens du inte hittar någon annanstans, och hjälp att få för olika faser i företagandet. Kurser att gå och rum att låna när det behövs.

Gå Globalt -  ett sätt att utveckla exportmarknader

Gå Globalt är ett program som hjälper företag att öka export och utveckla fler exportmarknader. Målgruppen är små och medelstorföretag som redan idag jobbar internationellt eller planerar att komma på internationella marknader. Mer om Gå Globalt hittar du här.  Det är ett samarbetsprojekt mellan Västsvenska Handelskammare, Business Sweden, Almi Företagspartner Väst, Enterprise Europe Network/Business Region Göteborg, Västra Götalandsregionen och är en del av Regionalt Exportcenter.  

Vill du ha företagsbesök?

Våra politiker besöker varje år olika företag tillsammans med representant från näringsliv och turism för att lyfta upp aktuella frågor kring företagande och utvecklingJaktia Företagsbesök 2019.JPG

Våra förtroendevalda gör återkommande företagsbesök under året i syfte att de ska vara orienterade i kommunen och ha god kännedom om förutsättningarna för näringslivet i Lerum. Vid besöket vill de gärna att ni visar och berättar hur företaget arbetar, och att det ges tillfälle att höra hur ni tycker det fungerar att vara företagare i Lerums kommun.

Vi besöker alla företag, små som stora och inom alla branscher.
För intresseanmälan kontakta Näringslivsenheten

Arrangerar du ett evenemang som lockar publik?

I Lerums kommuns officiella evenemangskalender på Visit Lerum kan du kostnadsfritt lägga in evenemang som är öppna och intressanta för allmänheten. Klicka här för att komma direkt till formuläret, klicka här för att komma till hela webben för att "uppleva och göra" i Lerum. 

Upphandlingar

 Läs om aktuella upphandlingar på www.upphandlingar.nu

Är du intresserad att leverera till kommunens olika enheter så meddela dina kontaktuppgifter till upphandling@lerum.se

Vid andra frågor kontakta: Upphandling och inköp Lerums kommun
Berith Olsson 0302-521279 Berith Olsson.