På gång i kalendern

Här kan du ta del av det senaste om Lerums näringsliv - workshops, utbildningar, föreläsningar, upphandlingar och mycket mer.

Klicka här för att anmäla dig till vårt nyhetsbrev
Klicka här för att läsa vårt senaste nyhetsbrev
Klicka härför att läsa senaste Näringslivsnytt

18 januari: Afternoon Tea för Soloföretagare

Välkommen till första tillfället av tre för soloföretagare! Vi vill träffa dig, höra vad du gör och vad tycker om det lokala näringslivet i Lerum.  Afternoon tea & inledande mingel med dialog kring vårens program följt av en gästföreläsning.

För även om te och kött inte den mest frekventa kombon, utesluter det inte att snacka entreprenörskap med Johan Kullberg. Lokal BBQ-master som öppnar grillhak i olika gamla industrihallar i Gråbo. Han berättar om sig själv, om såväl drivkrafter och utmaningar i sitt företagande. Varmt välkommen till en inspirerande eftermiddag kl. 15.30-17.00 på Hotell Dahlia vid Hedefors Fabriker. Kostnadsfritt men anmälan krävs!

25 januari: Stora företagslunchen

Två gånger per år träffar vi dig som driver något av våra större företag i kommunen. Årets första tillfälle går av stapeln i januari på Restaurang Sjölyckan i Tollered och inbjudan kommer per post. Vill du veta mer hör av dig till naringsliv@lerum.se.

1 februari: Digitala trender 2018

Föreläsare Anna Gullstrand, vd Fröjd Agency, föreläser om digitala trender 2018. Torsdag 1 februari klockan 13-15 i Dergårdsteatern. Vilka digitala trender ser vi just nu – och vad får det för konsekvenser för företag, organisationer, samhälle och individer? Föreläsningen är en del av kommunens arbete för ökad digitalisering och vänder sig till dig vill lära dig mer om digitalisering. Kostnadsfri anmälan till: anmalan.digi@lerum.se

20 februari: Nyheter på Visitlerum

Efter årskiftet kommer evenemangen i basetool läggas in på ett annat (förenklat) sätt på Visitlerum. Vi vill bjuda in dig till en informationsträff om hur det fungerar. Du får gärna ta med dig uppdaterad information för dina produktblad och vi visar hur det nya formuläret för att publicera evenemang fungerar. Plats: Tingshuset i Lerum (Göteborgsvägen 24). Se inbjudan och här anmäler du dig.

20 mars: Inspiration om lokal & hållbar mat

Det är roligt att det händer mycket runt lokal mat just nu, därför arrangeras denna inspirerande dag där vi samlar nytänkande företag och affärsidéer: Nya sätt att köpa och sälja lokal mat, smarta sätt att producera hållbart, nya råvaror, offentliga kök som satsar på lokal produktion och mycket mer. Boka in den 20 mars i kalendern! Program och information om tid, plats och anmälan kommer i februari. Bakom arrangemanget står Länsstyrelsen Västra Götaland, Stadslandet Göteborgs Stad, Studiefrämjandet, Lokalproducerat i Väst och Västra Götalandsregionen.

Gå Globalt -  ett sätt att utveckla exportmarknader

Gå Globalt är ett program som hjälper företag att öka export och utveckla fler exportmarknader. Målgruppen är små och medelstorföretag som redan idag jobbar internationellt eller planerar att komma på internationella marknader. Programmet startar i februari 2018. Mer om Gå Globalt hittar du här.  Det är ett samarbetsprojekt mellan Västsvenska Handelskammare, Business Sweden, Almi Företagspartner Väst, Enterprise Europe Network/Business Region Göteborg, Västra Götalandsregionen och är en del av Regionalt Exportcenter. 

Vägledning miljödiplomering

Hösten 2017 bjuder Lerums kommun tillsammans med SmåföretagsAkademin in till en vägledning för dig som vill miljödiplomera din verksamhet. Du får kunskap i hur du bygger upp ett miljöledningssystem samtidigt som du får en bra struktur i ditt miljöarbete. Klicka här för att läsa mer

 Bli mer hållbar, ta hjälpa av en student

Har ni en miljö– och hållbarhetsrelaterad ide som ni inte vet hur ni ska gå vidare med? I 19 år har Miljöbron hjälpt företag och studenter att hitta varandra i miljö– och hållbarhetsprojekt, med goda framgångar. Vi hjälper er att formulera en projektbeskrivning, rekrytera studenter med rätt kompetens och finns hela vägen med som en trygghet. Projektets omfattning kan variera från 20 timmar till 20 veckor. När projektet är klart presenterar studenterna resultaten för er och ni får skriftlig dokumentation, direkt användbart i ert utvecklingsarbete.

För mer information och anmälan, besök vår hemsida eller kontakta oss på:
031-202 789, info@miljobron.se eller www.vastragotaland.miljobron.se/foretag

 

Vill du ha företagsbesök?

 Företagsbesök SOMNA ABFoto av: Marieke Wolter

 

 

 

 

 

Våra politiker besöker varje år olika företag tillsammans med representant från näringsliv och turism för att lyfta upp aktuella frågor kring företagande och utveckling

Våra förtroendevalda gör återkommande företagsbesök under året i syfte att de ska vara orienterade i kommunen och ha god kännedom om förutsättningarna för näringslivet i Lerum. Vid besöket vill de gärna att ni visar och berättar hur företaget arbetar, och att det ges tillfälle att höra hur ni tycker det fungerar att vara företagare i Lerums kommun.

Vi besöker alla företag, små som stora och inom alla branscher.

För intresseanmälan kontakta Näringslivsenheten

Miljödiplomera ditt företag

Från och med 1 januari 2016 är det Göteborgs miljöförvalning eller någon privat aktör som är godkänd av Svensk Miljöbas som genomför miljödiplomering. Du som företagare kan vända dig till Göteborgs Miljöförvaltning eller någon privat aktör som är godkänd och finns i Svensk Miljöbas vid miljödiplomering. Se länkar under Mer information

Upphandlingar

 Läs om aktuella upphandligar på www.upphandlingar.nu

-------------------------------------------------------------------------------------

Är du intresserad att leverera till kommunens olika enheter så meddela dina kontaktuppgifter till upphandling@lerum.se

Vid andra frågor kontakta: Upphandling och inköp Lerums kommun
Berith Olsson 0302-521279 Berith Olsson.