På gång och nyheter

NÄRINGSLIV & TURISM:

Här kan du ta del av det senaste om Lerums näringsliv - workshops, utbildningar, föreläsningar, upphandlingar och mycket mer. 

Klicka här för att anmäla dig till vårt nyhetsbrev!

 

Här kan du läsa de senaste nyhetsbreven: 

Nyhetsbrev - September 2016

Nyhetsbrev - Oktober 2016

 

JUST NU!

Ladda ner: Presentation Svenskt Näringsliv 29/9, 2016.

Ladda ner: Sammanfattning Löpande Insikt 2016.

Ladda ner: Företagsundersökning Knowit 2016. 

 

27/10 Informationsmöte - Tillväxtprogrammet Academy of Excellence

Kom och få mer information om detta tillväxtprogram för företagsledare och entreprenörer. Anmäl dig senast den 26/10 till naringsliv@lerum.se  Se inbjudan!

7/11 Försäljning och marknadsföring i digitala och sociala kanaler. 

SmåföretagsAkademin håller kurser à 3 tillfällen på temat. Läs mer & anmälan till Studieförbundet Vuxenskolan lerum@sv.se, 0302-158 58.

11/11 ENTREPRENÖRSGALAN 

I november premieras årets företagare i Lerums kommun vid Entreprenörsgalan. Läs mer om galakvällen här. Du kan också nominera kommunens bästa företagare i sex olika kategorier.

22/11 FRUKOSTMINGEL FÖR KVINNLIGA FÖRETAGARE!

Du som är kvinna & företagare! Vi vill höra om dina utmaningar & möjligheter med att driva business i Lerums kommun - stor som liten. Plats: Caféet, Kommunhuset (vån 4). Kostnadsfritt, men anmälan krävs! Inbjudan kommer!

PIKACHU PÅ OKTOBERTURNÉ

Pikachu  - en av de välbekanta Pokémon-figurerna dyker upp på flera platser runtom i kommunen. Senast under Höstfesten på Bagges Torg och Skördefesten i Gråbo. Och nya äventyr väntar - bl.a. på Flodas matmarknad den 29/10. En medborgardialog på ett lite annorunda sätt. 

PROVTAGNINGAR & KONTROLLER FÖR 2016

Årsskiftet närmar sig, och för många verksamheter innebär det att anläggningar ska provtas eller kontrolleras (för rapport senast 31 mars 2017), t.ex. fordonstvättar eller anläggningar som innehåller köldmedium. Kontakta Miljöenheten om du vill veta mer. 

 

BLI MER HÅLLBARA I HÖST, TA HJÄLP AV EN STUDENT.

Har ni en miljö– och hållbarhetsrelaterad ide som ni inte vet hur ni ska gå vidare med? I 19 år har Miljöbron hjälpt företag och studenter att hitta varandra i miljö– och hållbarhetsprojekt, med goda framgångar. Vi hjälper er att formulera en projektbeskrivning, rekrytera studenter med rätt kompetens och finns hela vägen med som en trygghet. Projektets omfattning kan variera från 20 timmar till 20 veckor. När projektet är klart presenterar studenterna resultaten för er och ni får skriftlig dokumentation, direkt användbart i ert utvecklingsarbete.

För mer information och anmälan, besök vår hemsida eller kontakta oss på:
031-202 789, info@miljobron.se eller www.vastragotaland.miljobron.se/foretag

 

VILL DU HA FÖRETAGSBESÖK?

 

Våra politiker besöker varje år olika företag tillsammans med representant från näringsliv och turism för att lyfta upp aktuella frågor kring företagande och utveckling

Våra förtroendevalda gör återkommande företagsbesök under året i syfte att de ska vara orienterade i kommunen och ha god kännedom om förutsättningarna för näringslivet i Lerum. Vid besöket vill de gärna att ni visar och berättar hur företaget arbetar, och att det ges tillfälle att höra hur ni tycker det fungerar att vara företagare i Lerums kommun.

Vi besöker alla företag, små som stora och inom alla branscher.

För intresseanmälan kontakta Näringslivsenheten

MILJÖDIPLOMERA DITT FÖRETAG!

Från och med 1 januari 2016 är det Göteborgs miljöförvalning eller någon privat aktör som är godkänd av Svensk Miljöbas som genomför miljödiplomering. Du som företagare kan vända dig till Göteborgs Miljöförvaltning eller någon privat aktör som är godkänd och finns i Svensk Miljöbas vid miljödiplomering. Se länkar under Mer information

AKTUELLA UPPHANDLINGAR:

 

Dialogmöten inför nya entreprenadavtal 2017.

Under 2016 kommer nedan upphandling att göras av nya entreprenadavtal. Upphandlingsrådet och Upphandlingsenheten på Lerums
kommun bjuder därför in till dialogmöten omkring viktiga parametrar att ta
med i ett upphandlingsunderlag.Eftersom underlagen ännu inte är skrivna så önskar vi ta del av branschens yrkeskunskaper som kan vara av vikt då ett underlag tas fram. (Att delta i dialogmöten hindrar dig inte ifrån att själv lägga in ett anbud.)

17/10 Städtjänster

Kl. 18-20, Kommunhuset, vån 4 (Bagges Torg i Lerum). Vi bjuder på kaffe & smörgås! Anmälan senast den 13 oktober till naringsliv@lerum.se. Inbjudan här!

24/10 Skötsel av yttre miljö, fastighetsytor.

Kl. 18-20, Kommunhuset, vån 4 (Bagges Torg i Lerum). Vi bjuder på kaffe & smörgås! Anmälan senast den 17 oktober till naringsliv@lerum.se. Inbjudan här!

-------------------------------------------------------------------------------------

Är du intresserad att leverera till kommunens olika enheter så meddela dina kontaktuppgifter till upphandling@lerum.se

Vid andra frågor kontakta: Upphandling och inköp Lerums kommun
Berith Olsson 0302-521279 Berith Olsson.