Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Näringslivskalendern

Här kan du ta del av det senaste om Lerums näringsliv - workshops, utbildningar, föreläsningar, upphandlingar och mycket mer. Vill du läsa vårt senaste nyhetsbrev eller ladda ner Näringslivsnytt, så hittar du det längst ner på sidan.

 

Nyhet i mailboxen: Notisen

Varannan månad summerar vi i kortare drag notiser ur näringslivet. Det skickas ut på samma sätt som nyhetsbrevet, men finns också att ladda ner som en bild. I takt med att aktiviteter och arrangemang börjar att komma igång igen kommer nyhetsbrev och notis att gå omlott. Får du inte våra nyhetsbrev, skicka e-post till naringsliv@lerum.se  

Här kan du ladda ner Notis 1, 2021.

Poppa och fri arbetsyta på Garveriet

Poppa - en mötesplats för lokala kreatörer, pausar fysiska möten tills vidare på grund av pågående pandemi och återkommer i annan form inom kort. Vardagar mellan klockan 10.00-17.00 är Poppas arbetsyta på Garveriet också tillgänglig för att arbeta. Håll dig uppdaterad på denna länk till webbplatsen för Poppa.

9 april - Företagarnas digitala mötesrum vecka 14

Det digitala mötesrummet är ett samarrangemang mellan flera av företagarföreningen Företagarnas regionkontor i Sverige. Vid detta tillfälle, fredag 9 april klockan 11-12, är rubriken "Pruta som ett proffs och bli mer tideffektiv som företagare". Föreläsare är Göran Björkdahl och Michael Alphov. Läs mer om deras bakgrund och hur du anmäler dig på denna länk till Företagarna Lerums webbplats.

21 april - Informationsträff om Kompetens+

Onsdag 21 april, klockan 08.00-08.45, bjuder Business Region Göteborg in till information om projektet Kompetens+ online. Projektet syftar till att bidra med ökad innovasionskraft i mindre företag inom Västra Götalandsregionen genom att matcha dem med uppsagda personer med lång erfaranhet och hög kompetens. Mer information och hur du anmäler dig på denna länk till Business Regions webbplats.

26-27 maj - Grundkurs i styrelsearbete

Stiftelsen Eken i Alingsås erbjuder, till subventionerat pris, StyrelseAkademins certifieringskurs i styrelsearbete. Utbildningen är fördelad på två heldagar, 26-27 maj, klockan 09.00-16.30. Mer information om innehåll, pris och anmälan hittar du på denna länk till inbjudan från Stiftelsen Eken.

Information för företagare angående coronaviruset, klicka här!

SmåföretagsAkademin

Här hittar du som småföretagare aktuella utbildningar i SmåföretagsAkademins regi. Mer information om utbudet på den här länken till SmåföretagsAkademins hemsida.

Växastöd för dig som vill anställa en första medarbetare

Regeringen har infört ett Växa-stöd för enskilda näringsidkare (och även vissa aktiebolag och handelsbolag) som vill anställa sin första medarbetare Läs mer på den här länken.  

ADA - nätverk för kreativa näringar

Lerums kommun är stolt samarbetspartner till ADA, det regionala nätverket för kreatörer inom främst arkitektur, design, film, foto, illustration, konsthantverk, mode, kommunikation och slöjd. Medlemmarna består av näringsliv och civilsamhälle inom de kreativa näringarna och tillsammans utvecklar vi förutsättningarna. Läs mer om ADA på den här länken. 

Samarbetet med Nyföretagarcentrum Lerum

Nyföretagandet är viktigt i Lerums kommun. Du som funderar på att starta företag eller precis har startat eget, gå på en kostnadsfri, konfidentiell och objektiv rådgivning. Givetvis finns även rådgivningen att få digitalt. Läs mer om Nyföretagarcentrum Lerum på den här länken.  

Expedition framåt 

Att ge ditt företag en hållbar tillväxt är det bästa du kan ge det. Med Business region Göteborgs program för företagsutveckling "Expedition Framåt" hjälps varje år hundratals entreprenörer och ledare i Göteborgsregionen att skapa lönsamhet och hållbar tillväxt. Läs mer om programmet (som även finns som webkurs) på den här länken. 

 

Mycket att ta del av på Yesbox

Yesbox är Göteborgs mötesplats för hela regionens företagare. Här finns en samlad kompetens du inte hittar någon annanstans, och hjälp att få för olika faser i företagandet. Kurser att gå och rum att låna när det behövs. Läs mer om Yesbox på den här länken. 

Gå Globalt -  utveckla exportmarknader

Gå Globalt är ett program som hjälper företag att öka export och utveckla fler exportmarknader. Målgruppen är små och medelstorföretag som redan idag jobbar internationellt eller planerar att komma på internationella marknader. Mer om Gå Globalt hittar du här.    

Vill du ha företagsbesök?

Våra politiker besöker varje år olika företag tillsammans med representant från näringsliv och turism för att lyfta upp aktuella frågor kring företagande och utveckling. Vi besöker alla företag, små som stora och inom alla branscher.
För intresseanmälan kontakta Näringslivsenheten

Arrangerar du ett evenemang som lockar publik?

I Lerums kommuns officiella evenemangskalender på Visit Lerum kan du kostnadsfritt lägga in evenemang som är öppna och intressanta för allmänheten. Klicka här för att komma direkt till formuläret, klicka här för att komma till hela webben för att "uppleva och göra" i Lerum. 

Upphandlingar

Läs om aktuella upphandlingar på www.upphandlingar.nu

Är du intresserad att leverera till kommunens olika enheter så meddela dina kontaktuppgifter till upphandling@lerum.se

Vid andra frågor kontakta: Upphandling och inköp Lerums kommun
Berith Olsson 0302-521279 Berith Olsson.