På gång och nyheter

NÄRINGSLIV & TURISM:

Här kan du ta del av det senaste om Lerums näringsliv - workshops, utbildningar, föreläsningar, upphandlingar och mycket mer. 

Klicka här för att anmäla dig till vårt nyhetsbrev!

 

JUST NU! Klicka här för att ladda ner slutrapporten av företagsundersökning i Lerums kommun 2016.

 

8/9 FRUKOSTMINGEL MED EVA & LILL!

Du som är kvinna & företagare! Vi vill höra om dina utmaningar & möjligheter med att driva business i Lerums kommun - stor som liten. Plats: Eken, Kommunhuset (vån 4). 

Kostnadsfritt, men anmälan krävs!
Senast den 5 september till naringsliv@lerum.se

9-11/9 UPPLEVELSER PÅ FESTA VIA 190

Delta i & besök en sju mil lång gatufest genom en levande bygd i hållbar utveckling. På programmet står bl.a. slowbiking, lyxtältning, kanotdragkamp, barnteater & lokal mat. Hela programmet på festavia190.se 

9/9 HÖSTENS FÖRSTA SOPPLUNCH

Tema: Hur bygger man ett lönsamt företag inifrån? Alltid en mix av spännande ämnen och smakrik soppa, nya kontakter och en välbehövd paus från verksamheten. Kostnadsfritt för alla företagare i Lerum! Anmälan på sopplunch.com.

WORKSHOPS I HÅLLBART RESANDE

Under augusti och september anordnar projektet "Hållbara och attraktiva stationssamhällen" workshops med syfte att gemensamt utveckla idéer om nya tjänster för mer hållbart resande. Är detta något som skulle vara intressant för er verksamhet? Mer info hittar du här!

9-10/9 KULTURARVSDAGEN 2016

Kommunens historiska besöksmål (Bävsjöryds såg, Nilssons El & Teknikmuseum, Dergårdens Hembygdspark, Hillerfors grynkvarn och Tollereds kraftstation) håller förstås öppet med aktiviteter och servering av olika de slag.

Mer info på visitlerum.se eller på besöksmålens egna sidor.

11/9 BARNFESTIVALEN PÅ NÄÄS

Missa inte Barnfestivalen på Nääs  – fullt program på hela slottsområdet mellan kl. 11-17 och på området finns förstås också Barnens turistbyrå med utflyktstips och andra överraskningar. Det mesta är gratis! Hela programmet hittar du här!

20/9 VERKSTAD: Minst 100 anledningar till att bo i & besöka Lerums kommun.

Har du spanat in nya visitlerum.se? Bli en fena på besöksnäringens främsta verktyg & skapa produkter för tillväxt när vi håller höstens första verkstad. Vi berättar om hur vi tillsammans kan jobba med plattformen framåt!

Företagare & föreningar inom besöksnäringen - inbjudan inom kort! 

26/9 NÄRINGSLIVSMINGEL & ALEXANDER BARD

Välkommen till en kväll som andas inspirerande samtidsanalys och inblick i morgondagen. Kostnadsfritt mingel med mat & musik kl. 17-19. 

Anmäler dig till minglet gör du här. Biljett till Alexander Bard köper du separat på ticketmaster.se. 

29/9 NÄRINGSLIVSFRUKOST MED SVENSKT NÄRINGSLIV

Den 20 september släpps årets rankning av företagsklimatet i Sveriges kommuner. Vi bjuder in Elisabeth Sandberg, Svenskt Näringslivs regionschef i Göteborg, för att presentera detta närmare. 

Kostnadsfritt, men föranmälan krävs!
Senast den 23 september till naringsliv@lerum.se

 

BLI MER HÅLLBARA I HÖST, TA HJÄLP AV EN STUDENT.

Har ni en miljö– och hållbarhetsrelaterad ide som ni inte vet hur ni ska gå vidare med? I 19 år har Miljöbron hjälpt företag och studenter att hitta varandra i miljö– och hållbarhetsprojekt, med goda framgångar. Vi hjälper er att formulera en projektbeskrivning, rekrytera studenter med rätt kompetens och finns hela vägen med som en trygghet. Projektets omfattning kan variera från 20 timmar till 20 veckor. När projektet är klart presenterar studenterna resultaten för er och ni får skriftlig dokumentation, direkt användbart i ert utvecklingsarbete.

För mer information och anmälan, besök vår hemsida eller kontakta oss på:
031-202 789, info@miljobron.se eller www.vastragotaland.miljobron.se/foretag

 

VILL DU HA FÖRETAGSBESÖK?

 

Våra politiker besöker varje år olika företag tillsammans med representant från näringsliv och turism för att lyfta upp aktuella frågor kring företagande och utveckling

Våra förtroendevalda gör återkommande företagsbesök under året i syfte att de ska vara orienterade i kommunen och ha god kännedom om förutsättningarna för näringslivet i Lerum. Vid besöket vill de gärna att ni visar och berättar hur företaget arbetar, och att det ges tillfälle att höra hur ni tycker det fungerar att vara företagare i Lerums kommun.

Vi besöker alla företag, små som stora och inom alla branscher.

För intresseanmälan kontakta Näringslivsenheten

MILJÖDIPLOMERA DITT FÖRETAG!

Från och med 1 januari 2016 är det Göteborgs miljöförvalning eller någon privat aktör som är godkänd av Svensk Miljöbas som genomför miljödiplomering. Du som företagare kan vända dig till Göteborgs Miljöförvaltning eller någon privat aktör som är godkänd och finns i Svensk Miljöbas vid miljödiplomering. Se länkar under Mer information

AKTUELLA UPPHANDLINGAR:

Ramavtal för:
- Arkitekttjänster
- Projektledare för Sektor samhällsbyggnad
- Hantverkstjänster, elarbete
- Hantverkstjänster, ventilationsarbete
- Hantverkstjänster, rörarbete

Direktupphandling av sammanträdesservice, vid intresse kontakta Mikael Gustafsson,
mikael.gustafsson@lerum.se, tel 0302-521624.

Är du intresserad att leverera detta till kommunens olika enheter så meddela dina kontaktuppgifter till upphandling@lerum.se

Vid andra frågor kontakta: Upphandling och inköp Lerums kommun
Berith Olsson 0302-521279 Berith Olsson.