På gång i kalendern

Här kan du ta del av det senaste om Lerums näringsliv - workshops, utbildningar, föreläsningar, upphandlingar och mycket mer.

Klicka här för att anmäla dig till vårt nyhetsbrev
Klicka här för att läsa vårt senaste nyhetsbrev
Klicka här för att läsa senaste Näringslivsnytt


19 april: Näringslivsfrukost med näringslivsrådet

Frukost och dialog, den här gången med LRF som värd. Kl. 7.30-9.00 på Stora Lundby Golfklubb, inbjudan hittar du här i form av en filmAnmäl dig på den här länken.

19 april: Besök på Entreprenörskvarteret Yesbox

Vi åker gemensamt in med buss till Gamlestadens fabriker där vi får en rundvisning i miljön och en presentation av verksamheten mellan kl. 13.30-16.00. Yesbox är en bra partner i företagande, och besöket en del av satsningen att nå dig som är soloföretagare i Lerums kommun. Vi bjuder på eftermiddagsfika på plats, och om du vill ”pitcha” ditt företag för övriga företagare på bussen dit eller hem så finns tillfälle för det. Här kan du läsa mer och anmäla dig! Senast den 15 april!

Anmäl dig till Matfest 2018

Förlängd anmälan! För femte året i rad trycks matkartan i regi av Lokalproducerat i Väst för att synliggöra den lokala maten i vår region. Det finns ett begränsat antal platser på kartan, och anmälan görs direkt till matfest@lpiv.se.

14 & 22/4: Invigning kring "Pärlorna"

Två lördagar i april blir det invigning av "Pärlor i Göteborgs Insjörike", där det bl.a. kommer vara guidade vandringar i naturområden och öppet hus på några av besöksmålen. Läs mer på den här länken.

27 april: Sopplunch på Aspenäs Herrgård.

Sopplunch, föreläsning, nätverkande och mingel. Vid varje tillfälle föreläser engagerade talare om tänkvärda och intressanta ämnen och du får träffa duktiga företagare, kollegor och samarbetspartners på ett trivsamt sätt. På den här länken anmäler du dig.

5/5: Cykelquiz & Vårmarknad i Gråbo

Gråborundorna är vårstädade och längs den stora rundan ”I berättarnas spår vi cyklar och går” kan du denna dag tävla i en cykelquiz. Tävlar du i appen kan du också vinna ett (gott) pris! Här ser du inbjudan.

23/5: Besöksnäring längs med väg 190

Många projekt och personer rör sig idag i området kring väg 190 - och många av initiativen associerar till naturturism, mat, aktiviteter eller evenemang. Denna dag möts vi för strategisk samsyn, välkommen! Här ser du inbjudan. 

Gå Globalt -  ett sätt att utveckla exportmarknader

Gå Globalt är ett program som hjälper företag att öka export och utveckla fler exportmarknader. Målgruppen är små och medelstorföretag som redan idag jobbar internationellt eller planerar att komma på internationella marknader. Programmet startar i februari 2018. Mer om Gå Globalt hittar du här.  Det är ett samarbetsprojekt mellan Västsvenska Handelskammare, Business Sweden, Almi Företagspartner Väst, Enterprise Europe Network/Business Region Göteborg, Västra Götalandsregionen och är en del av Regionalt Exportcenter. 

Vägledning miljödiplomering

Hösten 2017 bjuder Lerums kommun tillsammans med SmåföretagsAkademin in till en vägledning för dig som vill miljödiplomera din verksamhet. Du får kunskap i hur du bygger upp ett miljöledningssystem samtidigt som du får en bra struktur i ditt miljöarbete. Klicka här för att läsa mer

 Bli mer hållbar, ta hjälpa av en student

Har ni en miljö– och hållbarhetsrelaterad ide som ni inte vet hur ni ska gå vidare med? I 19 år har Miljöbron hjälpt företag och studenter att hitta varandra i miljö– och hållbarhetsprojekt, med goda framgångar. Vi hjälper er att formulera en projektbeskrivning, rekrytera studenter med rätt kompetens och finns hela vägen med som en trygghet. Projektets omfattning kan variera från 20 timmar till 20 veckor. När projektet är klart presenterar studenterna resultaten för er och ni får skriftlig dokumentation, direkt användbart i ert utvecklingsarbete.

För mer information och anmälan, besök vår hemsida eller kontakta oss på:
031-202 789, info@miljobron.se eller www.vastragotaland.miljobron.se/foretag

 

Vill du ha företagsbesök?

 Företagsbesök SOMNA ABFoto av: Marieke Wolter

 

 

 

 

 

Våra politiker besöker varje år olika företag tillsammans med representant från näringsliv och turism för att lyfta upp aktuella frågor kring företagande och utveckling

Våra förtroendevalda gör återkommande företagsbesök under året i syfte att de ska vara orienterade i kommunen och ha god kännedom om förutsättningarna för näringslivet i Lerum. Vid besöket vill de gärna att ni visar och berättar hur företaget arbetar, och att det ges tillfälle att höra hur ni tycker det fungerar att vara företagare i Lerums kommun.

Vi besöker alla företag, små som stora och inom alla branscher.

För intresseanmälan kontakta Näringslivsenheten

Miljödiplomera ditt företag

Från och med 1 januari 2016 är det Göteborgs miljöförvalning eller någon privat aktör som är godkänd av Svensk Miljöbas som genomför miljödiplomering. Du som företagare kan vända dig till Göteborgs Miljöförvaltning eller någon privat aktör som är godkänd och finns i Svensk Miljöbas vid miljödiplomering. Se länkar under Mer information

Upphandlingar

 Läs om aktuella upphandligar på www.upphandlingar.nu

-------------------------------------------------------------------------------------

Är du intresserad att leverera till kommunens olika enheter så meddela dina kontaktuppgifter till upphandling@lerum.se

Vid andra frågor kontakta: Upphandling och inköp Lerums kommun
Berith Olsson 0302-521279 Berith Olsson.