Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Näringslivskalendern

Här kan du ta del av det senaste om Lerums näringsliv - workshops, utbildningar, föreläsningar, upphandlingar och mycket mer. Vill du läsa vårt senaste nyhetsbrev eller ladda ner Näringslivsnytt, så hittar du det längst ner på sidan.

Poppa, en nätverksplattsform på Garveriet

Obs! Poppa pausar fysiska möten - lyssna istället på Poppa Porträtt, Radio pE20 tisdagar klockan 14.15

Nu startar vi upp nätverksplattformen och framtidslabbet för kreativa företagare kallat poppa. Här kan idéer, samverkan och kanske nya företag poppa mellan kreativa företagare. Vi träffas på Garveriet i Floda varje tisdag med start den 13 oktober, klockan 12.15-13.45. Startar med lunch och därefter ges möjlighet att varje vecka lyssna till ett kort föredrag från någon kreativ företagare. Pris för lunch och föredrag är 100 kronor och betalas på plats, ingen föranmälan krävs. Ett initiativ av FFLK, Företagarna, NyföretagarCentrum Lerum, Sparbanken Alingsås, Floda Platsutveckling, Garveriet och Lerums kommun. Läs mer på webbplatsen för upp och poppa.

12 januari - Digital workshopserie Få grepp om ditt företags ekonomi

För dig som deltar i tillväxtprogrammet Expedition Framåt erbjuder nu Business Region Göteborg tillsammans med Almi en kostnadsfri workshopserie om totalt fyra tillfällen, där du får lära dig mer om ditt företags ekonomi på ett enkelt och pedagogiskt sätt. Mer information, vad det innebär att vara med i tillväxtprogrammet och hur du anmäler dig finns på länk till Business Region Göteborgs webbplats.

22 januari - Inspirationsworkshop Konsten att bygga Säljfabrik

Företagarna arrangerar en kostnadsfri workshop, för dig som är medlem i Företagarna. Magnus H Johansson föreläser om hur du kan maximera din försäljning 2021, Konsten att bygga Säljfabrik, fredag 22 januari klockan 08.30-10.00. Mer information om tillfället finner du på denna länk till Företagarnas hemsida.

27 januari - Digital informationsträff med Skatteverket

För dig som nyligen registrerat en enskild firma, arrangerar Business Center tillsammans med Skatteverket, en kostnadsfri informationsträff om hur du redovisar skatter och avgifter onsdag 27 januari klockan 17.00-19.00. Mer information om innehållet och hur du anmäler dig hittar du på länk till Business Region Göteborgs webbplats.

9 februari - Gör LinkedIn till en affärsmöjlighet

FFLK, Företagsföreningen i Lerums Kommun, arrangerar detta kostnadsfria webbinarium för dig som är medlem i föreningen. Maiwi Wernersson, Exceltia, guidar i nyttan med LinkedIn tisdag 9 februari klockan 13.00-14.30. Mer information hittar du på länken till FFLKs hemsida.

5 mars - Företag365 

Business Region Göteborg arrangerar en digital workshopserie som får fart på ditt företag. Företag365 är ett affärsutvecklingsprogram i workshop-format som riktar sig till dig som startat och driver företag och vill lyfta din verksamhet till nästa nivå. Med start 5 mars, vid totalt fyra tillfällen, skapas en helhetsförståelse för sambandet mellan affärsmodell, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Du hittar mer information på länken till Business Regions webbplats.

Information för företagare angående coronaviruset, klicka här!

SmåföretagsAkademin

Här hittar du som småföretagare aktuella utbildningar i SmåföretagsAkademins regi. Mer information om utbudet på den här länken till SmåföretagsAkademins hemsida.

Växastöd för dig som vill anställa en första medarbetare

Regeringen har infört ett Växa-stöd för enskilda näringsidkare (och även vissa aktiebolag och handelsbolag) som vill anställa sin första medarbetare Läs mer på den här länken.  

ADA - nätverk för kreativa näringar

Lerums kommun är stolt samarbetspartner till ADA, det regionala nätverket för kreatörer inom främst arkitektur, design, film, foto, illustration, konsthantverk, mode, kommunikation och slöjd. Medlemmarna består av näringsliv och civilsamhälle inom de kreativa näringarna och tillsammans utvecklar vi förutsättningarna. Läs mer om ADA på den här länken. 

Samarbetet med Nyföretagarcentrum Lerum

Nyföretagandet är viktigt i Lerums kommun. Du som funderar på att starta företag eller precis har startat eget, gå på en kostnadsfri, konfidentiell och objektiv rådgivning. Givetvis finns även rådgivningen att få digitalt. Läs mer om Nyföretagarcentrum Lerum på den här länken.  

Expedition framåt 

Att ge ditt företag en hållbar tillväxt är det bästa du kan ge det. Med Business region Göteborgs program för företagsutveckling "Expedition Framåt" hjälps varje år hundratals entreprenörer och ledare i Göteborgsregionen att skapa lönsamhet och hållbar tillväxt. Läs mer om programmet (som även finns som webkurs) på den här länken. 

 

Mycket att ta del av på Yesbox

Yesbox är Göteborgs mötesplats för hela regionens företagare. Här finns en samlad kompetens du inte hittar någon annanstans, och hjälp att få för olika faser i företagandet. Kurser att gå och rum att låna när det behövs. Läs mer om Yesbox på den här länken. 

Gå Globalt -  utveckla exportmarknader

Gå Globalt är ett program som hjälper företag att öka export och utveckla fler exportmarknader. Målgruppen är små och medelstorföretag som redan idag jobbar internationellt eller planerar att komma på internationella marknader. Mer om Gå Globalt hittar du här.    

Vill du ha företagsbesök?

Våra politiker besöker varje år olika företag tillsammans med representant från näringsliv och turism för att lyfta upp aktuella frågor kring företagande och utveckling. Vi besöker alla företag, små som stora och inom alla branscher.
För intresseanmälan kontakta Näringslivsenheten

Arrangerar du ett evenemang som lockar publik?

I Lerums kommuns officiella evenemangskalender på Visit Lerum kan du kostnadsfritt lägga in evenemang som är öppna och intressanta för allmänheten. Klicka här för att komma direkt till formuläret, klicka här för att komma till hela webben för att "uppleva och göra" i Lerum. 

Upphandlingar

Läs om aktuella upphandlingar på www.upphandlingar.nu

Är du intresserad att leverera till kommunens olika enheter så meddela dina kontaktuppgifter till upphandling@lerum.se

Vid andra frågor kontakta: Upphandling och inköp Lerums kommun
Berith Olsson 0302-521279 Berith Olsson.