Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Arbetsmöjligheter och utbildningsinsatser

I spåren av corona/covid-19 uppstår arbetsmöjligheter och utbildningsinsatser. Vi jobbar aktivt med att samla dessa här:

LÖFTEN:

> Vi har en dialog med företag som har övertalig personal, för att se ifall de kan få timavlönad tillfällig anställning utifrån kommunens verksamheters behov. Vi arbetar även med att förmedla möjligheter till anställning mellan olika företag.

> Vi arbetar tillsammans med olika aktörer för att erbjuda utbildningsinsatser för friställda.

LÄNKAR: 

Konsultchecken ska stärka och förnya företaget inom områden där man saknar eller har bristande kompetens. Insatsen ska vara avgränsad i tid och bidra till att utveckla företaget. Läs mer om konsultcheckar på den här länken. 

DUA, Delegationen för unga och nyanlända till arbete genomförde 15 april ett extra webbinarium med anledning av utlysningen av statsbidrag för korta jobbspår. Se webbinariet i efterhand på den här länken. 

Turistrådet Västsverige har skapat ett gratis webbaserat utbildningsprogram för besöksnäringen i Västsverige. Ditt företag får finansiering med 70% av den faktiska personalkostnaden för en anställd som deltar i utbildningen. Utbildningen riktar sig till privata företag med max 20 anställda och finansieras av Västra Götalandsregionen. Läs mer på den här länken. 

På Lerums kommun kan du, som är över 18 år fyllda, arbeta som timvikarie vid behov. Läs mer på: https://www.lerum.se/dininsats

Vill du arbeta med barn inom förskola och skola? Klicka här för att kontakta Student Consulting.