Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Ung företagsamhet

Lerums gymnasium har i flera år utvecklats inom Ung Företagsamhet, även kallad UF. Tack var många engagerade lärare har antalet företag stadigt vuxit och idag drivs ett trettiotal företag varje år. Flera företag har också vunnit priser i den regionala tävlingen och 2020 utsågs Lerums gymnasium till årets UF-skola i Västra götalandsregionen.

Entreprenörskap

Genom Ung Företagsamhets utbildningar får ungdomar i gymnasiet möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. Under ett läsår för eleverna prova att starta och driva ett företag från affärsidé till bokslut. Genom Ung Företagsamhet, en ideell organisation som samverkar med skolan, får barn och ungdomar lära sig att våga ta sig för saker, att tro på sig själva och sitt entreprenörskap.

Samverkan

Näringslivsenheten i Lerums kommun har tillsammans med det lokala näringslivet en omfattande samverkan med Lerums gymnasium där vi bland annat står för olika typer av arrangemang, evenemnang och stödinsatser.

Mer information