Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Gröna tråden

För dig som gillar att göra skillnad och stötta ungdomar i sin utveckling och vill skapa nya hållbara innovativa produkter eller tjänster är Lerums Gröna tråden, före detta Lerums ljusgröna pris, något för ditt företag, förening eller organisation.

I linje med Vision 2025 vill kommunen med konceptet Gröna tråden stimulera bra idéer för hållbara jobb och utveckla samverkan mellan näringsliv och gymnasieelever. Eleverna gör under årskurs tre ett arbete i samverkan med näringslivet som fokuserar på hållbar utveckling. Syftet med samarbetet är, förutom att öka samverkan mellan ungdomar och samhället runt omkring, att eleverna ska ha någon utomstående att bolla sina idéer med.

Hållbarhetstävlingen innebär att eleverna i slutet av vårterminen i årskurs 3 får presentera sitt arbete för en jury. Därefter utses några finalister som får träffa ytterligare en jury. Sedan utses en eller flera grupper som får dela på en prissumma av 50 000kr. Priset utdelas i anslutning till studenten.

Mer information finns på Lerums Gymnasiums webbsida.