Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Prao

Alla yrken behöver visas upp. Det finns tusentals yrkesbenämningar och våra unga behöver få en chans att orientera sig i några av dem. I och med den lagstadgade praon så får ni chansen att visa upp era verksamheter eller enheter.

Ta emot praoelever på ditt företag

Att erbjuda prao ger också möjlighet att påverka elevernas bild av arbetslivet och hos praoeleverna finns kanske era framtida sommarvikarier.

Kanske står du inför framtida utmaningar vad det gäller kompetensförsörjning eller jämställdhet. Praon är en möjlighet för eleverna att vidga sina vyer, lära sig mer om både sig själva och arbetslivet. De får bland annat se vilka egenskaper som krävs för att kunna utföra olika typer av yrken. De får också en möjlighet att skapa sig ett nätverk och samla erfarenhet till sina CV:n. Kunskaper som är värdefulla för deras val av utbildning och yrke. Arbetstempo, företagskulturer med mer är sådant som kommer på köpet.

Mer information om Prao hittar ni på Enheten för elevhälsa och utveckling.

Är ni intresserade av att ta emot en eller flera elever på er arbetsplats?
Kontakta Maria eller Magnus via e-postlänkarna nedan.

Skicka e-post till Maria Gustafsson
Skicka e-post till Magnus Danielsson