Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Akuta psykiska problem

Här får du information var du vänder dig om du eller någon närstående mår så psykiskt dåligt att det behövs hjälp omgående. Om situationen är akut kan du alltid ringa SOS Alarm på telefon 112.

1177 Vårdguiden

Dygnet runt kan du ringa vårdguiden för att få rådgivning av en sjuksköterska om var du i första hand bör vända dig. Telefon 1177.

Vuxenpsykiatrisk akutmottagning

På Vuxenpsykiatriska kliniken i Borås finns en akutmottagning med mobila resurser, det vill säga möjlighet att göra hembesök. Mottagningen vänder sig till dig som är vuxebn och i behov av akut psykiatrisk bedömning. Mottagningen erbjuder telefonrådgivning till patienter och närstående. Akutmottagningen har öppet dygnet runt. Telefon: 033-616 27 60.

BUP akutmottagning Södra Älvsborg

Till mottagningen är barn, ungdomar upp till 18 år och deras familjer med ett barnpsykiatriskt akutbehov välkomna. Vid akuta situationer kan du själv ta kontakt på telefon 033-616 16 70 för att rådgöra och vid behov få en akut tid. Telefonen är öppen dygnet runt alla dagar. Om det inte är en akut situation ska du i första hand kontakta din vårdcentral för att få hjälp.

Vuxenpsykiatrisk mottagning Lerum

Öppenvårdsmottagningen i Lerum är en av flera psykiatriska öppenvårdsmottagningar inom organisationen Södra Älvsborgs Sjukhus. Mottagningen har ett nära samarbete med psykiatrisk akut- och slutenvård på Borås lasarett. Den specialiserade psykiatriska vården bedrivs i samverkan med primärvården. Mottagningen ligger på Hedlunds backe 1 och är öppen för dig som är 18 år eller äldre. Telefon 033-616 37 00.