Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Aktiviteter och träffpunkter

Då det fortfarande är osäkert med smittspridningen i samhället kan vi tyvärr inte starta vecka 2 som tänkt. Istället planerar vi att öppna vecka 5, första veckan i februari.

Träffpunkterna och kaféerna är till för dig som önskar social samvaro. Tillsammans med frivilligorganisationer bedriver Lerums kommun kaféverksamhet och träffpunkter för seniorer för att främja social gemenskap. 


Kaféverksamhet finns i de olika kommundelarna. Här kan du känna gemenskap och umgås under enklare former i en cirkel, kring kaffebordet eller i våra olika aktiviteter.

Träffpunkter under pandemin

På grund av ökad spridning av covid-19 gör vi en tids uppehåll i Träffpunkterna. Då det fortfarande är osäkert med smittspridningen i samhället kan vi tyvärr inte starta vecka 2 som tänkt. Istället planerar vi att öppna vecka 5, första veckan i februari.

Men om rådande läge med smittspridning i samhället fortfarande är stort får vi följa riktlinjer och ta nya beslut i slutet av januari. Personal på Träffpunkterna finns att nå för samtal.

De gäster som redan deltar i någon grupp fortsätter alltså i den grupp de deltagit i under hösten, samma dag och tid.

Under stängningen erbjuder vi att hålla enskild kontakt via telefon- eller webbsamtal, träffas enskilt, promenader eller likande. Du som önskar kontakt med oss eller bli med i en grupp är välkommen att kontakta oss.

Under gällande samhällssituation har vi inga öppna Träffpunkter. Istället har vi grupper med begränsat antal gäster. Vi har fortfarande fokus på social gemenskap men har även enkla aktiviteter och sittgymnastik. Platserna fördelas via kontakt.

En förutsättning för att ha igång grupperna är att både personal och gäster tar ansvar för att hålla avstånd, såväl i entrén som runt borden. Samt att vi tvättar/spritar händer, hostar i armvecket och stannar hemma vid minsta förkylningstecken eller feber.

Personalen spritar även utsatta ytor och använder visir vid de tillfällen de behöver vara nära. Vi kan även bistå med visir till dig som gäst, om du önskar.

Välkommen att ta kontakt med oss om du eller någon anhörig har en önskan om att ingå i en mindre grupp.

Hjälper du en närstående?

Då finns det även Träffpunkter särskilt riktade till dig. Se länken nedan under Mer information. 

Träffpunkter, anhörigstöd och Fixartjänst

Du som är äldre och önskar delta i en samtalsgrupp eller få tips om aktiviteter i din kommundel, är välkommen att höra av dig till oss. Vi kan även erbjuda hembesök för ett samtal. Är du anhörig/god vän till någon som du stöttar, är du också välkommen att höra av dig.

Vi följer regeringen och myndighets riktlinjer och rekommendationer och utformar våra träffar utifrån gällande råd om social distans. Plats i en grupp fördelas efter kontakt.

 • Träffpunkter – samtalsgrupper, enklare aktiviteter, promenader och fika på fasta dagar/tider
 • Anhörigstöd - enskilda stödsamtal, samtalsgrupper, anhörigcafé, rekreationstillfällen
 • Fixartjänst - enklare insatser i hemmet efter individuell riskbedömning. IT-kafé och teknikstöd i hemmet
 • Demenssjuksköterska – stödsamtal

Kontakta oss gärna

Träffpunkterna

 • Anna Johansson, 0302-52 19 54
 • Therese Källviks, 0302-52 19 88
 • Barbro Ringhage, 0302-52 13 06
 • Marie Berglund, 0302-52 10 90
 • Jenny Lopes, 0302-52 11 02

Anhörigstöd

 • Jessica Gustavsson, 0302-52 22 39

Fixartjänst

 • Ernest Peters, 0302-52 23 00

Demenssjuksköterska

 • Anna Carlström, 0302-52 23 40

Vill du bli kontaktad av oss?

Personuppgifterna behandlas i enlighet med dataskyddsförordningen.
Klicka här för att läsa mer om hur personuppgifter hanteras av Lerums kommun.