Dagverksamhet

Dagvård för personer med demenssjukdom

Äldre par på promenadFoto av: Anna Jolfors Dagverksamhet är en stödform för personer med nedsatt minnesfunktion i eget boende. Dagverksamhet beviljas efter ansökan och behovsbedömning av biståndshandläggare. Höjden Öst, Höjden Väst och Riddarsten är benämningen på dagverksamhetsenheterna. På dagverksamheten har vi utrymme för social samvaro i en miljö där varje deltagare får egen uppmärksamhet.

Klicka här för att komma till biståndshandläggare.

En dag på dagverksamhet


Varje dag börjar med en gemensam samling som sedan övergår till frukost. Efter måltiden fortsätter samvaron med olika aktiviteter som promenader, högläsning, sång och musik eller annat innehåll som alla kan ha glädje av. Lunch serveras vid 13 tiden. Dagen avslutas med kaffestund i väntan på hemresa.

 

Syfte med dagverksamhet:

  • Att stödja den individuella förmågan
  • Att ge en meningsfull dag med en trivsam och social gemenskap
  • Att bevara och stärka självkänslan samt ge trygghet i anpassad miljö
  • Att ge anhöriga stöd, avlösning och bekräftelse samt underlätta för kvarboende.

 

Öppettider:

Dagverksamheten håller öppet vardagar kl.09.00-15.00. stängt alla röda dagar samt julafton, nyårsafton och midsommarafton. Personal träffas mellan kl.8.00-15.30 och deltagaren har en kontaktperson.

 

Resor:

Gästerna hämtas och lämnas i bostaden av färdtjänsten. Som regel ansvarar personalen för bokning och avbokning av gästernas resor.

  

Demensföreningen i Lerum:

Demensförening Lerum är en ideell förening för personer med demens, deras anhöriga och andra intresserade.