Stöd till barn och unga

Lerums kommun erbjuder flera former av stöd till barn och unga. En del av hjälpen erbjuds till exempel genom skolan eller ungdomsmottagningen, hos vårdcentral eller socialtjänsten.

Olika anledningar till att barn och unga mår dåligt

Det finns flera orsaker till att barn och unga kan må dåligt eller behöver stöd. Information finns att hitta på 1177 Vårdguiden eller på ungdomsmottagningen på nätet.

Delar av ungdomsmottagningens information går att läsa på engelska, tigrinska, somaliska, dari och arabiska

Har du behov av akut hjälp, krisstöd eller samtalskontakt?

Här finns telefonnummer som du kan ringa till.

Kommunens verksamheter för stöd och hjälp

Ibland fungerar inte livet som man vill. Om du själv eller någon i din närhet inte mår bra finns olika verksamheter som kan erbjuda stöd. Här kan du hitta information om vilket stöd som erbjuds för dig som bor i Lerum.