Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Råd och stöd

Här har vi samlat tips var du som förälder kan få råd och stöd.

Barnmorskemottagning

För er som är blivande föräldrar.

Barnavårdscentralen

Erbjuder hälsoundersökningar och vaccinationer fram till att ditt barn börjar förskoleklass. Du kan också få råd om allt som rör ditt barns utveckling. 
Klicka här för att läsa mer om på Barnavårdscentralen, BVC.

Familjecentralen Växthuset i Gråbo

Vi erbjuder en öppen förskola i Gråbo, föräldrarådgivning och föräldrautbildning för alla föräldrar bosatta i kommunen med barn i åldern 0-6 år. Familjecentralen fungerar också som informationscentral gällande vilket stöd ni som familj kan få. Klicka här för att läsa mer om Familjecentralen Växthuset i Gråbo.

Barn- och ungdomsmedicinska mottagningen i Lerum, BUMLE

Telefonrådgivning. Akutmottagning för barn i åldern 0-1 år. Planerad mottagning för barn med kroniska sjukdomar. Klicka här för att läsa mer om barn- och ungdomsmedicinska mottagningen.

Barn och ungdomspsykiatrin, BUP

Hit kan du vända dig när ditt barn eller ungdom har svåra psykiska problem eller neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Klicka här för att läsa mer på Barn och undomspsykiatrin, BUP.

Stöd och omsorg

Socialt stöd eller ansöka om bistånd. Klicka här för att läsa mer om Stöd och omsorg.

Anhörigstöd

Hjälper eller vårdar du en person i din närhet? Det kan vara en familjemedlem, släkting, granne eller vän. Klicka här för att läsa mer om anhörigstöd.

Stöd till ungdomar

Är du ungdom eller förälder till en ungdom? Är det något som oroar dig? Det finns hjälp att få. Klicka här för att läsa mer om vad det finns för stöd till ungdomar.