För dig med barn upp till förskoleklass

Plattform Lerums Familjecentralsteam erbjuder föräldrastöd och mötesplats i ett för familjer med barn upp till förskoleklass. Vi erbjuder även konsultativt stöd för professionella.

Vad erbjuder vi?

Vi erbjuder mötesplatser i form av Familjecentralen Växthuset i Gråbo och Öppna förskolan i Floda. Vi erbjuder också föräldraskapsutbildning, föräldrarådgivning, föräldragrupper och föreläsningar.

Familjecentralen Växthuset i Gråbo

Vi erbjuder en öppen förskola i Gråbo, föräldrarådgivning och föräldrautbildning för alla föräldrar bosatta i kommunen med barn i åldern 0-6 år. Familjecentralen fungerar också som informationscentral för vilket stöd ni som familj kan få.
Sidan om Familjecentralen Växthuset i Gråbo.

Öppna förskolan i Floda

Vi erbjuder en öppen förskola och föräldrarådgivning för alla föräldrar bosatta i kommunen med barn i åldern 0-6 år.
Sidan om Öppna förskola i Floda.

Föräldraskapsutbildning

Plattform Lerum erbjuder föräldraskapsutbildningar, med syfte att ge föräldrar verktyg att förstå och bemöta sina barn. Utbildningarna är kostnadsfria.
Klicka här för att läsa mer om föräldraskapsutbildningen och hur du anmäler dig.

Föräldrarådgivning

Plattform Lerum erbjuder kostnadsfri föräldrarådgivning och vänder sig till föräldrar i Lerums kommun med barn och ungdomar i åldern 0-20 år.
Klicka här för att läsa mer om vår föräldrarådgivning.

Vi finns även som konsultativt stöd och stöd i samverkan för professionella som arbetar med barnen.

Kontakta oss

Du kan kontakta oss genom att besöka våra mötesplatser, ringa eller skicka e-post till oss. Under vårt första samtal kommer vi gemensamt fram till vad som blir bäst för just er familj. Att besöka oss är kostnadsfritt, vi som arbetar här har tystnadsplikt och vi för inga journaler.

Telefonnummer: 0302-52 10 00 eller 0302-52 15 79

E-post: vaxthuset@lerum.se

Du är varmt välkommen att ta kontakt med oss.