Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Öppna förskolan i Floda

Från och med måndagen 11 maj 2020 har våra öppna förskolor uteverksamhet. Hitta mer information om detta nedan under rubriken Öppettider och aktuell information.

Välkommen till Öppna förskolan, en mötesplats för barn och föräldrar i Floda.

Vi är en öppen och kostnadsfri mötesplats som riktar sig till familjer med barn i åldern 0-6 år, fram till förskoleklass. Även du som är gravid eller mor- och farförälder är välkommen. Vi fikar, sjunger, leker och pysslar tillsammans. Du kommer och går när det passar dig själv. Vi som arbetar här är pedagoger. Utöver den öppna verksamheten finns resurs av socionom som kan stötta de familjer som känner behov av extra stöd. Du kan vända dig till socionomen för att få stöd i föräldrarollen eller andra sociala frågor.

Vi finns på adressen, Floda Stationsväg 1 i Floda, ingång på baksidan av huset.

Öppettider och aktuell information

Familjer med barn 0-6 år (upp till förskoleklass) är välkomna på uteaktiviteter med oss. Vi umgås, leker och sjunger tillsammans och skapande verksamhet erbjuds. Vid utelek har vi sångsamling cirka klockan 10. Vid vissa tillfällen har vi teman med inbjudna gäster. Alla aktiviteter är utomhus och öppna förskolans lokaler finns inte tillgängliga, därmed finns ingen tillgång till kök eller toalett. Ta med egen matsäck om önskas och medtag gärna något att sitta på. Aktiviteterna genomförs om inget oförutsett inträffar, eventuella ändringar eller inställda aktiviteter meddelas här på hemsidan.

Schema

Från och med 7 september gäller följande schema:

  • Måndag: klockan 9.30-12, utelek på lekplatsen Spindelskogen i Floda.
  • Torsdag: klockan 10 går vi på barnvagnspromenad, samling utanför Öppna förskolan. Vi promenerar cirka en timme tillsammans och för dem som önskar avlsutar vi med en gemensam fikastund med egen medhavd matsäck.
  • Fredag: klockan 9.30-12, utelek och rörelseaktiviteter på Ön bakom Garveriet i Floda. Följ skylt mot Ön och gå över den lilla bron.

Kalendarium

  • Torsdagarna 1 och 22 oktoberber följer personal från Floda barnavårdscentral (BVC) med oss på våra barnvagnspromenader och kan svara på frågor om barn och hälsa.
  • 5 oktober, följ med på utflykt till Bergums fritidslantgård och träffa djur. Ta gärna med egen matsäck, det finns möjlighet att grilla om du önskar. Vi erbjuder två pass under dagen, pass 1 klockan 10-12 samt pass 2 klockan 13-15. Anmälan krävs och görs till vaxthuset@lerum.se, ange vilket pass samt antal personer. Begränsat antal platser. Denna dag har vi inga uteaktiviteter enligt ordinarie schema i Gråbo och Floda.  

Välkommen också att ta del av ytterligare aktiviteter i vår verksamhet, se Familjecentralen Växthuset i Gråbo.

Vi följer Folkhälsomyndighetens och Lerums kommuns rekommendationer:

  • Kom enbart om ni är friska och stanna hemma vid minsta förkylningssymptom
  • Håll avstånd till varandra
  • Ha god handhygien
  • Max 50 personer

För mer information om dessa rekommendationer se länken om kommunens hantering av Covid-19 under Mer information. 

Varmt välkomna att följa med oss på uteaktiviteter.

Hälsar personalen Öppna förskolan i Floda och Familjecentralen Växthuset i Gråbo.  

Kontakta Öppna förskolan i Floda

Telefonnummer: 0302 - 52 11 27
E-post: vaxthuset@lerum.se