Familjecentralen Växthuset i Gråbo

På grund av bemanningsutmaningar tvingas Lerums kommun och Västra Götalandsregionen att stänga Familjecentralerna och öppna förskolorna i Gråbo och Floda. Beslutet gäller från och med onsdag 18 mars och tills vidare. Föräldrarådgivningens verksamhet samt föräldraskapsutbildningar pågår som vanligt.


Välkommen till Familjecentralen Växthuset i Gråbo. Verksamheten vänder sig till föräldrar eller anhöriga med barn i åldern 0-6 år, fram till förskoleklass.

Vi vill skapa en mötesplats, där familjen kan knyta nya kontakter, få kunskap och information samt råd och stöd. Här finns möjlighet för dig att aktivera ditt barn med inne- eller utomhuslek. Även du som är gravid eller du som är mor- och farförälder är hjärtligt välkommen. 

Kostnadsfri Öppen förskola

I den öppna förskolan finns möjlighet till utomhus- och inomhuslek. Fika serveras till självkostnadspris. Verksamheten är i övrigt kostnadsfri och du och ditt barn kan komma och gå som ni vill, under våra öppettider.

Utöver den öppna verksamheten finns resurs av socionom som kan stötta de familjer som känner behov av extra stöd. Du kan vända dig till socionomen för att få stöd i föräldrarollen eller andra sociala frågor.

Vi finns på adressen, Lundbyvägen 35-37, Vårdcentralen i Gråbo.

Ordinarie öppettider

Måndag: 8.30-12, 0-2 år, och 13-15.30 0-6 år
Tisdag: 8.30-12 0-6 år
Onsdag: Stängt
Torsdag: 8.30-12, 0-1år och 13-15.30 0-6 år
Fredag: 8-13 0-6 år

Fyra delar

Familjecentralen är ett samarbete mellan Lerums kommun och Närhälsan Västra Götalandsregionen, och består av barnmorskemottagning, BMM, barnavårdscentral, BVC, förskola och socialtjänst. Vi samarbetar tätt inom verksamheterna.

Om du vill komma i kontakt med socionom eller pedagog kan du prata med din sköterska på BMM eller BVC för ett gemensamt möte eller ta kontakt direkt via telefon.

Kontakta Familjecentralen Växthuset 

Telefonnummer: 0302-52 15 79
E-post: vaxthuset@lerum.se

Du är varmt välkommen att ta kontakt med oss. 

Aktuellt

Nedan finns information om vad som händer utöver vår ordinarie verksamhet. Fråga gärna oss i personalen om det är något ni undrar över. 

 • Måndagen den 20/1 kl. 10 startar Familjegympan för terminen i bygdegården i Gråbo. Ta gärna med frukt och vattenflaska. Återkommande varje måndag till och med vecka 13.
 • Fredagen den 27/3 uppmärksammar vi Earth Hour.
 • Vecka 14, kom och påskpyssla med oss.
 • Måndagen den 30/3 startar uteleken på lekplatsen Spindelnätet i Gråbo. Återkommande varje måndag kl. 10, sista tillfället för terminen är den 1/6.
 • Vecka 17 har vi temavecka klimatsmart. En vecka med aktiviteter, temaföreläsning, utflykt med mera. Mer information kommer när det närmar sig.
 • Onsdagarna den 22/4, 29/4 samt 6/5 är det dags för Naturkul kl. 14.30-16. Tre tillfällen med aktiviteter i skogen för hela familjen. Vi återkommer om plats.
 • Fredagen den 24/4 utflykt till Bergums fritidslantgård. Vi ses där kl. 10. Vi flyttar ut våra verksamheter denna dag och har stängt både i Gråbo och Floda.
 • Måndagen den 27/4 kl.10 föreläser Mödra-barnhälsopsykolog om barn och syskonrelationer i Floda.
 • Tisdagen den 12/5 är Familjecentralen Växthuset stängt då personalen är på utbildning.
 • Torsdagen den 14/5 firar vi Förskolans dag.
 • Fredagen den 29/5 anordnas Växthusloppet. Vi flyttar ut våra verksamheter denna dag och ses på Stonehill i Stenkullen kl.10.
 • Tisdagen den 16/6 har vi midsommarfirande.
 • Varje tisdag kl. 11 kommer BVC-sjuksköterska till Öppna förskolan och svarar på era frågor.

Mer information om de olika aktiviteterna kommer när det närmar sig i tid.