Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Familjecentralen Växthuset i Gråbo

Med anledning av rådande situation gällande covid-19 har våra öppna förskolor fortsatt stängt inomhus men från och med vecka 5 erbjuder vi barnvagnspromenader utomhus och olika digitala träffar. Hitta mer information om detta nedan under rubriken Aktuellt.

Familjecentralen Växthuset i Gråbo, en verksamheten som vänder sig till föräldrar eller anhöriga med barn i åldern 0-6 år, fram till förskoleklass.

 

Vi vill skapa en mötesplats, där familjer kan knyta nya kontakter, få kunskap och information samt råd och stöd. Här finns möjlighet till lek och aktivitet. Även du som är gravid eller du som är mor- och farförälder är hjärtligt välkommen. 

Verksamheten är kostnadsfri.

Utöver den öppna verksamheten finns resurs av socionom som kan stötta de familjer som känner behov av extra stöd. Du kan vända dig till socionomen för att få stöd i föräldrarollen eller andra sociala frågor.

Vi finns på adressen, Lundbyvägen 35-37, Vårdcentralen i Gråbo.

Fyra delar

Familjecentralen är ett samarbete mellan Lerums kommun och Närhälsan Västra Götalandsregionen, och består av barnmorskemottagning, barnavårdscentral, förskola och socialtjänst. Vi samarbetar tätt inom verksamheterna.

Om du vill komma i kontakt med socionom eller pedagog kan du prata med din sköterska på BMM eller BVC för ett gemensamt möte eller ta kontakt direkt via telefon.

Aktuellt

För tillfället erbjuder vi barnvagnspromenader utomhus och olika digitala träffar. 

Följande schema gäller under mars 2021:

Måndagar

  • klockan 11 är det barnvagnspromenad i Lerum. Vi träffas vid parkeringen till Nyebroparken och promenerar cirka en timme.
  • klockan 13 är det barnvagnspromenad i Gråbo. Vi träffas utanför vårdcentralens entré och promenerar cirka en timme. 

Tisdagar 

  • klockan 11 är det barnvagnspromenad i Floda. Vi träffas utanför Öppna förskolans nya lokaler på Rurik Holms väg 10 B och promenerar cirka en timme.

Torsdagar

  • klockan 9.30 har vi digital sångstund för föräldrar och barn 0 till 1 år.  Anmälan görs till vaxthuset@lerum.se eller anslut direkt via länk på vårt Instagramkonto. 
  • klockan 13 är det barnvagnspromenad i Gråbo. Vi träffas utanför vårdcentralens entré och promenerar cirka en timme.          

Fredagar

  • klockan 9.30 har vi digital sångstund. Anmälan görs till vaxthuset@lerum.se eller anslut direkt via länk på vårt Instagramkonto.                                                                    
  • klockan 11 är det barnvagnspromenad i Floda. Vi träffas utanför Öppna förskolans nya lokaler på Rurik Holms väg 10 B och promenerar cirka en timme.

Barnvagnspromenaderna har begränsat antal platser men möjlighet att dela upp gruppen om vi blir många.

Hälsar personalen Familjecentralen Växthuset och Öppna förskolan i Floda

Kontakta Familjecentralen Växthuset 

Telefonnummer: 0302-52 15 79
E-post: vaxthuset@lerum.se

Följ oss gärna på Instagram, vi heter familjecentralsteamet_lerum.

Du är varmt välkommen att ta kontakt med oss.