Familjecentralen Växthuset i Gråbo

Välkommen till Familjecentralen Växthuset i Gråbo. Verksamheten vänder sig till föräldrar eller anhöriga med barn i åldern 0-6 år, fram till förskoleklass.

Vi vill skapa en mötesplats, där familjen kan knyta nya kontakter, få kunskap och information samt råd och stöd. Här finns möjlighet för dig att aktivera ditt barn med inne eller utomhuslek. Även du som är gravid eller du som är mor- och farförälder är hjärtligt välkommen. 

Kostnadsfri Öppen förskola

I den öppna förskolan finns möjlighet till utomhus- och inomhuslek. Fika serveras till självkostnadspris. Verksamheten är i övrigt kostnadsfri och du och ditt barn kan komma och gå som ni vill, under våra öppettider.

Utöver den öppna verksamheten finns resurs av socionom som kan stötta de familjer som känner behov av extra stöd. Du kan vända dig till socionomen för att få stöd i föräldrarollen eller andra sociala frågor.

Vi finns på adressen, Lundbyvägen 35-37, Vårdcentralen i Gråbo.

Öppettider

Måndag: 8.30-12, 0-2 år, och 13-15.30 0-6 år
Tisdag: 8.30-12 0-6 år
Onsdag: Stängt
Torsdag: 8.30-12, 0-1år och 13-15.30 0-6 år
Fredag: 8-13 0-6 år

Fyra delar

Familjecentralen är ett samarbete mellan Lerums kommun och Närhälsan Västra Götalandsregionen, och består av barnmorskemottagning, BMM, barnavårdscentral, BVC, förskola och socialtjänst. Vi samarbetar tätt inom verksamheterna.

Om du vill komma i kontakt med socionom eller pedagog kan du prata med din sköterska på BMM eller BVC för ett gemensamt möte eller ta kontakt direkt via telefon.

Kontakta Familjecentralen Växhuset 

Telefonnummer: 0302-52 15 79
E-post: vaxthuset@lerum.se

Du är varmt välkommen att ta kontakt med oss. 

Aktuellt

Nedan finns information om vad som händer utöver vår ordinarie verksamhet. Fråga gärna oss i personalen om det är något ni undrar över.

  • Barnvagnspromenad. Återkommande varje torsdag kl. 9.30, sista tillfället för terminen är 23/5.Öppna förskolan har öppet som vanligt 8.30-12 för barn 0-1 år. 

  • Utelek på lekplatsen Spindelnätet i Gråbo. Återkommande varje måndag kl 10, sista tillfället för terminen är den 3/6. Öppna förskolan har öppet som vanligt 8.30-12 för barn 0-2 år. 

  • Tisdagen den 28/5 kommer Mödra- och barnhälsovårdspsykolog kl.10 och föreläser om barn och syskonrelationer.

  • Tisdagen den 18/6 har vi Midsommarfest på Familjecentralen.