Familjecentralen Växthuset i Gråbo

Från och med måndagen 11 maj 2020 har våra öppna förskolor uteverksamhet. Hitta mer information om detta nedan under rubriken Aktuellt.


Välkommen till Familjecentralen Växthuset i Gråbo. Verksamheten vänder sig till föräldrar eller anhöriga med barn i åldern 0-6 år, fram till förskoleklass.

Vi vill skapa en mötesplats, där familjen kan knyta nya kontakter, få kunskap och information samt råd och stöd. Här finns möjlighet för dig att aktivera ditt barn med inne- eller utomhuslek. Även du som är gravid eller du som är mor- och farförälder är hjärtligt välkommen. 

Kostnadsfri Öppen förskola

I den öppna förskolan finns möjlighet till utomhus- och inomhuslek. Fika serveras till självkostnadspris. Verksamheten är i övrigt kostnadsfri och du och ditt barn kan komma och gå som ni vill, under våra öppettider.

Utöver den öppna verksamheten finns resurs av socionom som kan stötta de familjer som känner behov av extra stöd. Du kan vända dig till socionomen för att få stöd i föräldrarollen eller andra sociala frågor.

Vi finns på adressen, Lundbyvägen 35-37, Vårdcentralen i Gråbo.

Ordinarie öppettider

Måndag: 8.30-12, 0-2 år, och 13-15.30 0-6 år
Tisdag: 8.30-12 0-6 år
Onsdag: Stängt
Torsdag: 8.30-12, 0-1år och 13-15.30 0-6 år
Fredag: 8-13 0-6 år

Fyra delar

Familjecentralen är ett samarbete mellan Lerums kommun och Närhälsan Västra Götalandsregionen, och består av barnmorskemottagning, barnavårdscentral, förskola och socialtjänst. Vi samarbetar tätt inom verksamheterna.

Om du vill komma i kontakt med socionom eller pedagog kan du prata med din sköterska på BMM eller BVC för ett gemensamt möte eller ta kontakt direkt via telefon.

Kontakta Familjecentralen Växthuset 

Telefonnummer: 0302-52 15 79
E-post: vaxthuset@lerum.se

Du är varmt välkommen att ta kontakt med oss. 

Aktuellt

Från och med 22 juni till och med 14 augusti är familjer med barn 0-6 år (upp till förskoleklass) välkomna på uteaktiviteter med oss. Vi leker, sjunger och alla tar med egen matsäck. Aktiviteterna genomförs om inget oförutsett händer. Alla aktiviteter är utomhus och därmed finns ingen tillgång till toalett. Nedan schema gäller under denna period: 

  • Måndagar klockan 9-12, utelek på Mulleängen i Gråbo. Vägbeskrivning; mellan Giggvägen 2 och Kälkvägen 8 går det en stig in i skogen, följ den cirka 200 meter till en glänta.
  • Tisdagar klockan 9-12, utelek vid Equmenias scoutgård Blomsholm i Härskogen. Möjlighet till bad.
  • Torsdagar klockan 9-12, utelek på Mulleängen i Gråbo. Vägbeskrivning; mellan Giggvägen 2 och Kälkvägen 8 går det en stig in i skogen, följ den cirka 200 meter till en glänta.
  • Fredagar klockan 9-12, utelek på ön i Säveån bakom Garveriet i Floda. Följ skylt mot Ön och gå över den lilla bron.

Vi följer Folkhälsomyndighetens och Lerums kommuns rekommendationer:

  • Kom enbart om ni är friska och stanna hemma vid minsta förkylningssymptom
  • Håll avstånd till varandra
  • Ha god handhygien
  • Max 50 personer

För mer information om dessa rekommendationer se länken om kommunens hantering av Covid-19 under Mer information. 

Varmt välkomna att följa med oss på uteaktiviteter.

Personalen Familjecentralen Växthuset och Öppna förskolan i Floda