Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Daglig verksamhet

I Lerums kommun finns det möjlighet för dig i yrkesverksam ålder med en funktionsnedsättning att ansöka om daglig verksamhet enligt LSS.

Klicka här för att läsa mer om LSS.

Daglig verksamhet i Lerum, med fyra enheter, drivs sedan oktober 2019 åter i kommunens egen regi. Det finns även olika inriktningar och grupper på de olika enheterna. 

För att få Daglig verksamhet behöver du ansöka om detta hos en LSS-handläggare. Handläggaren beslutar om du har rätt till insatsen.

Målsättningen med Daglig verksamhet är att tillsammans skapa meningsfulla aktiviteter som bidrar till ökad livskvalitet och delaktighet i samhället. Aktivitetshandledarnas roll är att ge det stöd du behöver för att du skall kunna arbeta så självständigt som möjligt med något som intresserar dig.

De flesta kommer till daglig verksamhet 5 dagar i veckan, men du kan även komma någon dag i veckan, eller ha kortare dagar. De flesta aktiviteter sker mellan 9.00-15.00 på vardagar.