Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Läger

Målet är att i Lerums Kommuns regi erbjuda föräldrar och anhöriga avlastning samtidigt som deltagarna erbjuds vistelse i en lugn och trygg miljö där de kan träffa kompisar, testa nya saker, utvecklas samt växa som människor.

Lägerverksamheten är anpassad för barn och ungdomar från 11 år som har neuropsykiatrisk och lindrig kognitiv funktionsnedsättning. Vi har tre lägergrupper som är fördelade utifrån behov, intressen och förutsättningar. Det är två till tre lägerledare i varje grupp och fem till sex deltagare.

Lägergården ligger vid Härskogen i Lerum. Hämtning och lämning sker centralt i Lerum. Vårdnadshavare ansvarar för lämning klockan 17 på fredagen och hämtning på söndagen klockan 16.

Under lägervistelsen hittar vi på olika aktiviteter tillsammans som deltagarna har varit med och utformat och bestämt utifrån önskemål och behov. Vi hittar på aktiviteter som att grilla korv ute vid en öppen brasa, fiska vid närliggande sjö, titta på en film tillsammans, spela spel, baka, laga mat.

Vi kan också åka ut på aktiviteter som till exempel kan vara att åka till slottsskogen och ha med oss picknick, åka och bada i badhus, spela minigolf, åka ut till havet och så vidare.

Har du frågor kring vår lägerverksamhet kontakta verksamhetens enhetschef: 0302-52 19 93.

Ansökan om läger görs hos kommunens LSS-handläggare. Se kontakter överst till höger.