Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Personlig assistent

Om man har omfattande funktionsnedsättning och är under 65 år kan man ha rätt till personlig assistans.

För att få personlig assistans ska man ha ett omfattande hjälpbehov av stöd för att exempelvis kunna klara sin hygien, klä på och av sig, kommunicera och äta.

Knutet till person

Personlig assistans är knutet till person och inte till viss verksamhet. Den som behöver personlig assistans för grundläggande behov mindre än 20 timmar i veckan vänder sig till kommunen. Den som behöver personlig assistans mer än 20 timmar i veckan för sina grundläggande behov av hjälp vänder sig till Försäkringskassan.

Utförare

Om du blir beviljad personlig assistans kan du själv välja om den personliga assistansen ska utföras av kommunen, ett privat företag eller av assistenter du själv anställer.

Carelli Assistans utför alla uppdrag av personlig assistans för Lerums kommun. Det gäller såväl nya som pågående uppdrag där kommunen valts som utförare. Om du har frågor, kontakta kundcenter KomIn eller din handläggare.

Klicka här för att läsa mer om Carelli Assistans.