Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Resurscentrum Möjligheten

Resurscentrum Möjligheten erbjuder uthyrning av rikt utrustade upplevelserum med sinnesstimulering för olika individuella behov och förutsättningar.

Bild på ResurscentrumFoto av: Anna JolforsVerksamheten vänder sig i första hand till personer med olika funktionshinder, medfödda eller förvärvade. Andra målgrupper är personer inom demens- och psykiatrivården eller allmänheten som har ett behov av en sinnesstimulerande miljö.

Upplevelserummen

Resurscentrum Möjligheten erbjuder aktiviteter i en sinnesstimulerande miljö som skapar förutsättningar för kommunikation, rörelse och utveckling. I olika upplevelserum erbjuds besökaren möjligheter att få känna förväntan och glädje, överraskningar, men också lugn och välbehag. Impulser från sinnesorganen, syn, hörsel, lukt, smak, hud- och balanssinnet, led- och muskelsinnet, tas emot och bearbetas i hjärnan. Sinnesintryck är nödvändiga för människan. De erfarenheter vi därigenom får ger oss den kunskap som ligger till grund för vår jaguppfattning och omvärldsuppfattning.

Mer information