Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Upplevelserummen

Resurscentrum Möjligheten erbjuder aktiviteter i en sinnesstimulerande miljö som skapar förutsättningar för kommunikation, rörelse och utveckling.

I olika upplevelserum erbjuds besökaren möjligheter att få känna förväntan och glädje, överraskningar, men också lugn och välbehag. Impulser från sinnesorganen, syn, hörsel, lukt, smak, hud- och balanssinnet, led- och muskelsinnet, tas emot och bearbetas i hjärnan. Sinnesintryck är nödvändiga för människan. De erfarenheter vi därigenom får ger oss den kunskap som ligger till grund för vår jaguppfattning och omvärldsuppfattning.

Bokning

De olika upplevelserummen bokas en timma i taget. Bokningen sker på telefon 0302- 80 09 73. Följande upplevelserum finns:

Kostnad

För besökare från Lerums kommun kostar ett upplevelserum 60 kr/timme.
För besökare från andra kommuner kostar ett upplevelserum 120 kr/timme.

Medföljare

För att boka upplevelserummen bör medföljaren göra ett studiebesök. Medföljaren kan vara förälder/anhörig, stödfamilj, kontaktperson, assistent, ledsagare. Medföljare kan också vara personal i skola, gruppboende eller daglig verksamhet.

Studiebesöket är kostnadsfritt för medföljaren, till besökare som bor i Lerums kommun, och tar cirka en och en halv timme.

För besökare från andra kommuner kostar studiebesöket 100 kr.