Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Öppenvård, apotek

Öppenvård eller poliklinisk vård är ett samlingsnamn för sådan hälso- och sjukvård som utförs på icke inneliggande patienter.

Vården kan till exempel ges på vårdcentraler, sjukhusmottagningar eller i patientens hem. All öppenvård drivs av Västra Götalandsregionen.

Vårdcentralen i första hand

Ibland kan det vara svårt att veta vart man ska vända sig i sjukvården. Vart ska man till exempel söka sig om man har ont i ryggen, en envis förkylning eller mycket ont i magen?

Vanligtvis ska man söka hjälp på vårdcentralen för alla de besvär som inte kräver omedelbar vård på sjukhus, det vill säga besvär som är akuta eller livshotande. Om det behövs slussas man vidare från vårdcentralen till andra specialistläkare. På kvällar och helger vänder man sig i första hand till jourmottagningen där man bor om man har ett problem som inte kan vänta tills vårdcentralen öppnar.

Apotek

I Lerums kommun finns flera apotek. Läkemedel, kanyler och injektionssprutor som du behöver sopsortera ska du lämna in till närmaste apotek.

Klicka här för att läsa mer om akut sjukdom.

Klicka här för att finna vilken vårdcentral som är närmast dig.