Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Resor, transporter och besök

Lerums kommun har antagit en resepolicy där kommunens mål är att minska miljöpåverkan så långt som möjligt. Det innebär att kommunens anställda så långt som möjligt ska resa kollektivt på sina tjänsteresor.

Kollektivtrafik

Du som resenär kan också vara med och påverka genom att välja mellan en rad olika alternativ beroende på vart du ska och vilka möjligheter och förutsättningar du har för din resa. Du kan resa kollektivt med pendeltåg, buss, flexlinje eller närtrafik. 

Färdtjänst

Du som har svårt att använda den allmänna kollektivtrafikens möjligheter på grund av  funktionsnedsättning kan ansöka om färdtjänst. Resor med färdtjänst görs med fordon som är anpassade efter olika funktionsnedsättningar.

Riksfärdtjänst

Du som har funktionsnedsättning vilken gör att du inte kan resa med allmänna kommunikationer utan ledsagare, kan ansöka om riksfärdtjänst. Resan ska ske utanför Lerums kommuns färdtjänstområde men inom Sverige.


Ansökan ska göras i god tid minst 2 veckor innan avresa.

Parkeringstillstånd

Du som är rörelsehindrad med betydande gångsvårigheter och som därför behöver parkera ditt fordon nära resmålet, kan ansöka om parkeringstillstånd för rörelsehindrade.