Inställd Krisberedskapsdag 9 maj

Välinformerade och engagerade invånare är en viktig tillgång vid en samhällskris. Därför genomför Lerums kommun den årliga Krisberedskapsveckan för att stärka motståndskraften hos Lerums invånare. Lördag 9 maj skulle Krisberedskapsdagen bli av - nu är det inställt på grund av pandemin.

Krisberedskapsveckan är en årlig nationell informationskampanj för att öka människors beredskap inför samhällskriser och ytterst krig. Sommaren 2018 drabbades vi av torka och vattenbrist, i år har översvämningar och coronavirus fått oss att inse att det i vardagen relativt snabbt kan uppstå utmaningar som vi behöver vara förberedda på.

Nuvarande pandemikris förhindrar kommunen att arrangera Krisberedskapsdagen lördag 9 maj som tidigare var planerat. Hur det går med resterande krisberedskapsvecka med föreläsningar, tävlingar, utställningar med mera, återkommer vi till inom kort.

Texten på sidan uppdateras efterhand.