Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Erbjuda nyanlända personer jobb

Erbjuda nyanlända praktik eller jobb

Enheten för mottagande och integration och Arbetsmarknadsenheten träffar många nyanlända personer som bor i Lerums kommun och som aktivt söker arbete. Utan flytande språkkunskaper och kontaktnät är det för många nyanlända svårt att komma ut på arbetsmarknaden. Inom kommunen har vi flera pågående projekt för att rusta de nyanlända personer som bosätter sig i vår kommun inför att arbeta på den svenska arbetsmarknaden. Detta sker i flera olika former som syftar till att ge nyanlända personer kunskap om den svenska arbetsmarknaden; hur en skriver CV, vad en ska tänka på under en arbetsintervju och mycket mer. Arbetet syftar också till att identifiera personers olika styrkor och meriter för att sedan kunna matcha med ett passande yrke eller utbildning.

Klicka här för att läsa mer om kommunens pågående projekt för rustning inför arbete.

Vill du som arbetsgivare ta emot en språkpraktikant, eller anställa en nyanländ person, hjälper vi dig gärna. Vi kan exempelvis identifiera lämpliga personer, följa med på anställningsintervju och bistå i kontakten med Arbetsförmedlingen.

Klicka här för att läsa mer om anställningsstöd hos Arbetsförmedlingen.