Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Träffpunkter och aktiviteter

Då det fortfarande är osäkert med smittspridningen kan vi inte vara igång som vanligt. Men vi har öppet för dig, på olika sätt. Vi informerar här när vi kan öppna som vanligt.

Lerums kommun bedriver tillsammans med frivilligorganisationer  Träffpunkter och andra aktiviterer för seniorer för att främja social gemenskap. Verksamheterna finns på flera platser i kommunen. Här kan du känna gemenskap och umgås under enklare former i en cirkel, kring kaffebordet eller i våra olika aktiviteter.

Vad är igång under pandemin?

På grund av covid-19 gör vi en tids uppehåll i Träffpunkterna. Vi uppdaterar här så fort vi Träffpunkterna kan öppna igen. 

Just nu erbjuder vi:

  • Promenadgrupper 
  • Telefon- och webbsamtal
  • Digitala samtalsgrupper


Digital kaffestund

I de ovanliga tider vi lever i just nu då vi inte kan träffas fysiskt vill vi skapa möjlighet att bryta oro och isolering genom en digital mötesplats där vi fikar och stärker varandra tillsammans. Fikastunden är en digital gemenskap för dig som är dagledig och vill prata med andra.

För att kunna delta behöver du en dator, surfplatta eller telefon där du kan ta emot e-post. När du anmält dig kommer du i e-posten få en inbjudan till ett ”Teams-möte” via en länk som du ska trycka på. Du kommer att bli ansluten till ett videomöte. Om du vill öva på detta eller få instruktioner i förväg kan du ringa till Förebyggande enheten så stöttar vi dig så att du ska kunna komma igång.

Digitala tematräffar

Är du senior och saknar att träffa andra för samtal och social gemenskap? När fysiska möten begränsas på grund av Covid-19 vill vi ge dig möjligheten att träffas digitalt. Vi bjuder in till samtal kring olika teman vid fem tillfällen.

För att delta behöver du en dator med kamera och mikrofon eller en surfplatta där du kan ta emot e-post. I e-posten får du en inbjudan via en länk till ett ”Teams-möte”. Genom att trycka på länken blir du ansluten till videomötet. Om du vill öva på detta eller få instruktioner i förväg kan du ringa till Förebyggande enheten så stöttar vi dig så att du ska kunna komma igång. 

  • Datum: fredag 26/3, 9/4, 16/4, 23/4, 30/4.
  • Tid: 13-14.

Kontakta oss gärna

Träffpunkterna

  • Anna Johansson, 0302-52 19 54
  • Therese Källviks, 0302-52 19 88
  • Barbro Ringhage, 0302-52 13 06
  • Marie Berglund, 0302-52 10 90
  • Jenny Lopes, 0302-52 11 02

Vill du bli kontaktad av oss?

Personuppgifterna behandlas i enlighet med dataskyddsförordningen.
Klicka här för att läsa mer om hur personuppgifter hanteras av Lerums kommun.