Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Frivillig högläsninng

Längtar du efter berättelser, men har svårt att nu tillgodogöra dig litteratur på egen hand? Som årsrik person kan du få hjälp med högläsning av en volontär. Det blir en stund i lugn och ro, där ni tillsammans får en betydelsefull upplevelse.

Vill du få högläsning av en volontär?

Längtar du efter berättelser, men har svårt att nu tillgodogöra dig litteratur på egen hand? Kanske har du läst mycket tidigare eller är du nyfiken på att låta böcker öppna nya världar? Som årsrik person kan du få hjälp med högläsning av en volontär. Det blir en stund i lugn och ro, där ni tillsammans får en betydelsefull upplevelse med de texter du önskar.

Vill du bli högläsare?

Som volontär och frivillig högläsare hjälper du årsrika personer att hålla kvar läsningen som en del av livet, eller att öppna nya världar för de som inte läst så mycket tidigare. Högläsning stimulerar minnet och skapar samtal. Högläsning innebär också ofta en välkommen stund av gemenskap, lugn och ro. En guldkant på tillvaron helt enkelt.

Som högläsare ges du den introduktion som du behöver för att träffa årsrika personer och börja läsa. Du träffar löpande andra volontärer som också läser högt och ni ges tillsammans utbildning och inspiration utifrån era önskemål.

Är du intresserad?

Är du intresserad av att bli volontär eller att få kontakt med en volontär som högläser så kontakta Förebyggande enheten på frivilliginsatser@lerum.se eller 0302 - 52 11 02.