Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Hedegården

Välkommen till Hedegården, ett trivsamt äldreboende vackert beläget i Stenkullen strax utanför Lerum. Verksamheten omgärdas av trevliga villakvarter och rogivande grönområden. Fastigheten har en spännande arkitektur med stora fönsterpartier som ger ett ljust och luftigt utrymme. Flexlinjen stannar utanför vår entré.

Boendet

Hedegården har sex enheter med totalt 56 lägenheter.
Gäddevika, Klippan och Fridhem är våra enheter för personer med demenssjukdom. Varje enhet består av 8 lägenheter, förutom Klippan som består av tio lägenheter. Samtliga enheter har ett gemensamhetsrum, vilket är ett kombinerat vardagsrum och kök för våra boende. Där finns även en öppen spis.

Duvekulla, Paradiset och Kullen är äldreboenden och på varje enhet finns det tio lägenheter och även här har vi ett gemensamt vardagsrum och kök med öppen spis.

Varje lägenhet består av ett rum med en liten köksdel med möjlighet till kokplatta, kyl med frysfack, diskbänk och skåp. I hallen finns toalett med dusch och en klädkammare.

På Hedegården har vi ett kök som tillagar all mat, köket serverar även lunch till gäster i huset. I anslutning till köket har vi en ljus och trevlig matsal/samlingssal. Dessa utrymmen används även till våra aktiviteter.

Vi har flera aktivitetsrum som de boende och deras närstående kan låna. På andra våningen har vi ett aktivitetsrum som den boende och dess närstående kan låna för bland annat kalas för de boende.

I huset finns frisör och fotvård.

Personal

Norlandia är på uppdrag av Lerums kommun ansvarig för driften av verksamheten. Under ledning av verksamhetschef arbetar omsorgspersonal, kurator i samverkan med kommunens sjuksköterskor, arbetsterapeut och fysioterapeut med vård och omsorg till våra boende.

Omsorg

Det mesta av det dagliga vård- och omsorgsarbetet utförs av undersköterskorna i de olika arbetsteamen. Varje boende har en kontaktman som tillsammans med dig och dina närstående upprättar en plan över den hjälp och omsorg du behöver i vardagslivet. Vi lägger stor vikt vid självbestämmande och integritet och jobbar för att skapa trygghet och glädje för våra boende.

Aktiviteter

Vår aktivitetsansvarige planerar och genomför tillsammans med personalen aktiviteter utifrån de boendes önskemål. Vi har även kultur och underhållning av skiftande slag.  Volontärer deltar i flertal av våra aktiviteter.
 
Plats i särskilt boende beviljas av kommunens biståndshandläggare. 

Klicka här för att komma till biståndshandläggare >>