Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Hedegården

Just nu har Hedegården problem med sina telefonlinjer. Ring Sjuksköterskeexpedition: 0302-52 16 88 eller 0302-52 16 34 om du behöver kontakta Hedegården.

Hedegården i Stenkullen byggdes 1998 och ligger i ett vackert område med grönska inpå knutarna. Boendet är integrerat i ett villaområde och har bra parkeringsmöjligheter. Flexlinjen stannar utanför dörrarna.

Huset har en spännande arkitektur med en gemensam samlingslokal. Kännetecken för Hedegården är de stora fönsterpartierna som ger ett ljust och luftigt utrymme.

Boendet

Hedegården har sex enheter med totalt 54 lägenheter.
Gäddevika, Klippan och Fridhem är våra gruppboenden för personer med demenssjukdom. Varje enhet består av åtta lägenheter med ett gemensamhetsrum som fungerar som vardagsrum och kök för våra boende. Där finns även en öppen spis.

Duvekulla, Paradiset och Kullen är äldreboenden och på varje enhet finns det tio lägenheter och även här har vi ett gemensamt kök med öppen spis.

Varje lägenhet består av ett rum med en liten köksdel med möjlighet till kokplatta, en kyl med frysfack, diskbänk och skåp. I hallen finns toalett med dusch och en klädkammare.

På Hedegården har vi ett kök som tillagar all mat, köket serverar även lunch till gäster i huset. I anslutning till köket har vi en ljus och trevlig matsal/samlingssal. Dessa utrymmen används även till våra aktiviteter.

På andra våningen har vi ett aktivitetsrum som den boende och dess närstående kan låna för bland annat kalas för de boende.

I huset finns frisör och en fotvård.

Personal

På enheterna arbetar undersköterskor och i huset finns två sjuksköterskor som arbetar dagtid. Dessa samverkar med läkare från vårdcentralen. Övrig tid finns joursköterskor att tillkalla vid behov. I huset arbetar även en vaktmästare. För aktiviteter har vi en aktivitetsansvarig som samverkar med våra boende. Ansvarig för verksamheten är en enhetschef som har en samordnare till sin hjälp.

Omsorg

Det mesta av det dagliga vård- och omsorgsarbetet utförs av undersköterskorna i de olika arbetsteamen. Varje boende har en kontaktman som tillsammans med dig och dina närstående gör en plan över den hjälp och omsorg du behöver i vardagslivet .Vi lägger stor vikt vid självbestämmande och integritet och jobbar för att skapa trygghet och glädje för våra boende.

Aktiviteter

Vår aktivitetsansvarige planerar och genomför tillsammans med personalen aktiviteter utifrån de boendes önskemål. Vi har även kultur och underhållning av skiftande slag. Vi får hjälp av våra volontärer när vi har aktiviteter.
 
Plats i särskilt boende beviljas av kommunens biståndshandläggare. 

Klicka här för att komma till biståndshandläggare >>