Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Lundbygården

Lundbygården är centralt beläget i Gråbo, nära kommunikationer och Mjörnbotorget, granne med vårdcentralen, fotvården, apoteket och folktandvården.

Lundbygården ligger även nära Parasollens dagcentral där det finns tillgång till bibliotek, servering och möjlighet att delta i olika aktiviteter. 

Boendet

Lundbygården är ett äldreboende som startade 1996. Lundbygården består av tre avdelningar. På varje avdelning finns sex lägenheter om cirka 30 kvadratmeter samt en gemensam matsal/allrum med tv. Altan eller balkong finns för utevistelse.

Omsorg

Vår målsättning är att erbjuda hyresgästerna en så hemlik miljö som möjligt och att de ska känna en trygghet i sitt boende.

All omsorg om hyresgästen utgår ifrån den enskildes individuella behov av hjälp och stödinsatser i det dagliga livet. Vi arbetar med kontaktmannaskap och varje hyresgäst har en kontaktperson.

Vårt omvårdnadsarbete präglas av förståelse och respekt för individens integritet och självbestämmande.
 

Personal

Undersköterskor finns på Lundbygården dygnet runt. Bemanningen varierar under dygnet. Sjuksköterska finns på Nya Lundbygården under vardagar på dagtid, övrig tid finns tillgång till joursköterska. Arbetsterapeut och sjukgymnast kommer vid behov. En enhetschef har det övergripande ansvaret för verksamheten.
 

Aktiviteter

Regelbundet återkommande aktiviteter erbjuds i form av gemensam social samvaro med kaffe och kaka, gymnastik, filmvisning, bingo, promenader, underhållning med sång och musik, gudstjänster.
Plats i särskilt boende beviljas av kommunens biståndshandläggare.