Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Riddarstensgården

Riddarstensgården är ett äldreboende för demenssjuka som ligger i ett lugnt grönområde med naturen inpå knutarna med goda möjligheter till dagliga promenader.

Centrum ligger en bit bort men bussar går från centrum till boendet.

Boendet

Riddarstensgården består av fem enheter med totalt 40 enrumslägenheter.
Inom varje enhet finns gemensamhetsutrymmen samt fina uteplatser. Varje enhet har kök och matsal.
 

Personal

På varje enhet arbetar undersköterskor och vårdbiträden. En sjuksköterska arbetar på Riddarstensgården dagtid måndag till fredag och övrig tid finns joursjuksköterska och jourläkare att tillgå. Vi har läkarrond varje vecka på boendet. En enhetschef har det övergripande ansvaret.
 

Omsorg

All omsorg om den boende utgår från den enskildes individuella behov av hjälp- och stödinsatser i det dagliga livet. Vi arbetar med kontaktmannaskap och varje boende har en kontaktperson. Syftet med kontaktmannaskap är bland annat att med stor respekt för den boendes integritet och självbestämmande öka möjligheterna till ett förtroendefullt förhållande mellan den boende, anhöriga/närstående och personalen.
 

 

Humana Omsorg

Äldreboendet sköts av Humana Omsorg på uppdrag av Lerums kommun. För att få en plats på Riddarstensgården gäller samma regler som för kommunens andra boenden.
 
 
Plats i särskilt boende beviljas av kommunens biståndshandläggare.

Klicka här för att komma till biståndshandläggare >>