Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Nya Sävegården

Nya Sävegårdens äldreboende i Floda invigdes 2015 och ligger i lugna och rofyllda villaområden med närhet till sjön Sävelången, 20 minuters resväg från Göteborg.

Boende

Nya Sävegården består av fem enheter med totalt 40 lägenheter. Två enheter utgör gruppboenden för personer med demensdiagnos. Sävegården erbjuder även fyra lägenheter för par, varav två med demensinriktning och två med somatisk inriktning. 

I varje lägenhet finns badrum med dusch samt köksskåp med kylskåp och diskbänk. Det finns möjlighet att ha eget telefonabonnemang och ett basutbud till TV ingår. Önskar man fler TV-kanaler eller egen internetuppkoppling ordnas detta på egen hand av hyresgästen. Till lägenheten finns trygghetslarm kopplat som täcker samtliga inomhusmiljöer.

I bottenplan finns samlingssal för sociala aktiviteter och umgänge. Vi har ett tillagningskök där alla måltider lagas på plats och en vacker trädgård med utrymme för boulespel och promenader samt sköna sittplatser i sol och skugga. 

Personal

Hos oss arbetar undersköterskor och vårdbiträden. De är tillgängliga dygnet runt. Sjuksköterskor arbetar dagtid måndag till fredag, övrig tid finns ett mobilt sjukskötersketeam att tillgå. En läkare från Närhälsan i Floda är knuten till boendet och finns tillgänglig varje vecka. Fysioterapeut och arbetsterapeut finns på plats på tisdagar samt efter behov.

Verksamheten har två enhetschefer som har det övergripande ansvaret och två enhetssamordnare som sköter personaladministration och schemaläggning mm.

Omsorg

Vi arbetar med ett salutogent förhållningssätt och personcentrerad omvårdnad för att skapa livsglädje och meningsfull vardag för den äldre. För den som har demensdiagnos samarbetar vi med legitimerad personal inom ramen för BPSD (Beteendemässiga och Psykiska Symptom vid Demens) för att öka trygghet, självständighet och ett gott bemötande.

Vi arbetar med kontaktmannaskap och varje boende har en kontaktperson. Syftet med kontaktmannaskapet är bland annat att med stor respekt för den boendes integritet och självbestämmande öka möjligheterna till ett förtroendefullt förhållande mellan den boende, dess närstående och personalen. Kontaktpersonen upprättar en genomförandeplan tillsammans med den boende och närstående.

Måltider och aktiviteter

Vi serverar morgonfika, frukost, förmiddagskaffe, middag, eftermiddagskaffe/mellanmål, kvällsmat, kvällskaffe och nattsmörgås för den som önskar. Vi ser måltiden som dagens höjdpunkt med god samvaro och trevlig dukning efter årstid. Vid högtider serveras trerätters middag. Vi erbjuder brunch och finlunch i samlingssalen några gånger per halvår och temaveckor med t.ex. mat från olika världsdelar eller bakverk.

Vid boenderådet har våra hyresgäster möjlighet att påverka vårt utbud av aktiviteter och komma med synpunkter som vi gör vårt bästa för att ta vara på.

Aktiviteter anordnas varje dag efter de boendes önskemål. Vi förespråkar daglig utevistelse året runt. Vi spelar bowling och innebandy, går tipspromenad och erbjuder musikunderhållning som brukar vara mycket uppskattad, samt gudstjänst varannan onsdag för den som önskar. I vår samlingssal finns ett interaktivt spel som lockar till rörelse och fascination och som underlättar samvaro med andra för den med kognitiv svikt. På fredagar spelar vi bingo tillsammans och sommartid äter vi gärna utomhus och grillar när tillfälle ges.

Lägenhet beviljas av kommunens biståndshandläggare. Det är cirka 15 minuters promenad till tåg och buss. Flexlinjen har hållplats utanför Nya Sävegårdens huvudentré. Goda parkeringsmöjligheter finns.

Avdelning A 0302 – 52 26 81
Avdelning B 0302 – 52 26 82
Avdelning C 0302 – 52 26 83
Avdelning D 0302 – 52 26 84
Avdelning E 0302 – 52 22 63
Enhetschefer 0302 - 52 26 80 och 0302 - 52 24 60


Klicka här för att komma till biståndshandläggare >>