Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Dagverksamhet

Dagverksamhet för personer med demens- sjukdom, minnesproblematik och kognitiv svikt.

Dagverksamhet en verksamhet där dina behov och önskemål alltid står i centrum. Verksamheten är till för dig som fortfarande bor i eget boende. Dagverksamhet beviljas efter ansökan och behovsbedömning av biståndshandläggare.

Klicka här för att komma till ansökan hos biståndshandläggare

I kommunen finns det tre dagverksamheter dit du är välkommen.

  • Höjden Öst
  • Höjden Väst
  • Riddarsten

På Riddarsten finns det grupper för personer med Parkinsons sjukdom och för personer under 65 år.

Öppettider

Dagverksamheten håller öppet vardagar klockan 9-15. Stängt alla röda dagar samt julafton, nyårsafton och midsommarafton. Vår personal finns tillgänglig mellan klockan 8–15:30. 

Resor

Resor till och från dagverksamheten kan ske med egen transport, allmänna kommunikationer eller bokas via färdtjänst. Gästerna hämtas och lämnas då i bostaden av färdtjänsten. Som regel ansvarar personalen för bokning och avbokning av gästernas resor.

Vistelsen hos oss på dagverksamheten ska kännas trygg. 

Syfte med dagverksamhet

  • Att stödja den individuella förmågan
  • Att ge en meningsfull dag med trivsam social gemenskap tillsammans med andra i en liknande situation, vilket är hälsofrämjande
  • Att bevara och stärka självkänslan samt ge trygghet i kravlös anpassad miljö.
  • Att ge anhöriga stöd, avlösning och bekräftelse samt underlätta för kvarboende.

På dagverksamheten möts du av erfaren och utbildad personal som lägger stor vikt på ett gott bemötande av dig och dina anhöriga.

Alla våra gäster får en kontaktperson.

Dagens innehåll och aktiviteter anpassas efter deltagarnas önskemål och dagsform. Vi erbjuder en rad olika aktiviteter exempelvis; samtal, promenader, högläsning, tidningsläsning, korsord, frågesport, musikquiz, sittgymnastik, målning, spel med mera.

Vi äter också en god frukost och lunch tillsammans under dagen.