Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter

Volontäruppdrag

Som volontär är du en extra medmänniska. Du ger av din tid och ditt engagemang och får i gengäld massor tillbaka. Vill du ge glädje och stöd till andra och samtidigt få ett meningsfullt sammanhang själv? Då kan volontäruppdrag i Lerums kommun vara någonting för dig. Hos oss kan du engagera dig vid enskilda tillfällen eller längre perioder. Det gemensamma för uppdragen är att de syftar till att skapa ett gott liv och bryta social isolering för äldre.

Vi har volontäruppdrag igång, men är också intresserade av dina idéer och vad du vill göra för att skapa ett gott liv för seniorer. 

Volontäruppdrag

Vi skapar nya volontäruppdrag löpande utifrån intresse och behov. I dagsläget har vi följande volontäruppdrag igång:

  • Handling till personer i riskgrupp.
  • Frivilliga högläsare.  
  • Promenadledare. 
  • Samtalsledare och cafévärdar på Träffpunkter.
  • Underhållare på Träffpunkter.

Volontärer ger mervärde

Grunden för volontärarbetet är att ge mottagarna och dig själv ett mervärde i vardagen. Du får ingen ekonomisk ersättning, men är försäkrad utifall att någonting skulle hända dig under ditt uppdrag. Du ges god introduktion och regelbunda träffar där du möter andra volontärer och personal. 

Kontakt

Är du intresserad av att bli volontär eller har du frågor är du välkommen att kontakta oss på frivilliginsatser@lerum.se eller på 076-780 53 48.