Om Alléskolan

"På Alléskolan är alla elever medskapare av sin egen framtid. Med god självkänsla, nyfikenhet, kreativitet och kunskap tar våra elever ansvar och agerar i en föränderlig värld".

Vi erbjuder verksamhet och utbildning för elever i år 6-9. Vi har grundskola uppdelad i två skolenheter, Ask och Bok, samt en fritidsgård. Alla vuxna och elever på Alléskolan arbetar utifrån en värdegrund baserad på orden Hänsyn, Inflytande, Omtanke och Ansvar. Hos oss går cirka 520 elever.

Sex arbetsenheter

Alléskolan ligger i Floda och vår organisation med sex självständiga arbetsenheter, tre på varje skolenhet, har visat sig skapa ett bra arbetsklimat och trivsel. Varje arbetsenhet förfogar över en egen del av skolan vilket skapar struktur och lugn för eleverna som slipper för många förflyttningar.

Vi får ofta studiebesök från andra skolor som vill ta del av organisationen. Vi har även fått flera utmärkelser, bland annat för organisationen, ett starkt elevinflytande och ett bra arbetsklimat.

Elevaktiv skola

Hos oss är ett elevaktivt undersökande arbetssätt viktigt och eleverna tränas i att ta ansvar i planering, genomförande och utvärdering av sitt arbete med hjälp av handledning. Exempel är loggbok och EA/elevens val. Eleverna fattar gemensamma beslut i frågor som berör dem genom klassråd, enhetsråd och elevråd, samt framför åsikter och önskemål via intresseråd som matråd och miljöråd.

Engagerad fritidsgård

Mitt i skolan ligger en fritidsgård som bidrar till skolans goda stämning. Personalen där och lärarna på skolan samverkar både dag- och kväll vilket skapar ett brett stöd för skolans elever.

Vår värdegrund baserad på orden Hänsyn, Inflytande, Omtanke och Ansvar genomsyrar hela skoldagen, bland annat anordnar elevrådet temadagar som utgår från värdegrunden