Fritidsgård

Floda fritidsgård är belägen mitt i Alléskolan. Dagtid har vi öppet för våra elever på skolan, på kvällstid har öppen verksamhet och olika gruppverksamheter och på helgerna har vi öppen verksamhet och/eller ordnar olika former av aktiviteter. Hos oss kan du göra lite av varje (det du själv önskar) som ex. biljard, spel, pyssel och mycket mer. Kom in och prata med oss om vad du vill göra, så hjälper vi dig att förverkliga dina idéer!

Våra öppettider:

Dagtid (för Alléskolans elever åk 6-9)

Måndag-fredag, kl. 9.00-10.00 samt kl. 11.30-14.00

Övrig tid är vi ”rastvärdar” och rör oss runt i korridoren och på skolgården och håller i olika aktiviteter!

Café:

På fritidsgårdens café kan man köpa smörgåsar, kaffe, te, juice, smoothies, frukt mm. Vi har öppet för försäljning varje dag mellan 9-10 och 12.30-13.30. På fredagar kan man ibland köpa något särskilt som ex. fikabröd.

Öppen verksamhet/gruppverksamhet, VARDAGAR

Onsdag-torsdag (för åk 6-1:an på gymnasiet), kl. 18.00–21.00

Det finns även möjlighet att delta i gruppverksamheter i anslutning till att skoldagen slutar, några dagar i veckan!

Öppen verksamhet/aktiviteter, HELGER (i skolans lokaler eller på annan plats)

Fredag och lördag (för åk 7-1:an på gymnasiet), kl. 18.00–23.00

Floda Fritidsgård på sociala medier

Ta del av aktuell info om grupper och helg- och lovaktiviteter på vår Facebook, Snapchat eller Instagram. Där ser du vad vi planerar, vad vi har gjort och du kan även lämna egna förslag på vad du tycker att vi ska göra. På Facebook hittar du även oss i personalen.

Värdegrunden:

Alla vuxna och elever på Alléskolan arbetar utifrån en gemensam värdegrund (se aktuell flik), gällande hänsyn, inflytande, omtanke och ansvar, så också fritidsgården. Vi arbetar med olika teman som berör detta och kan mynna ut i utställningar, elevens val-kurser, föreläsningar och gruppverksamhet. Vi förväntar oss att våra besökare visar hänsyn till sig själva och sin omgivning, visar respekt och omtanke.

Om man som besökare inte tar hänsyn till våra förväntningar, genom att t.ex. kränka någon, vara alkohol-eller drogpåverkad, använda tobak på fritidsgården eller skolans område, får detta konsekvenser. I första hand sker ett samtal med besökaren och dennes vårdnadshavare och efter samråd kan besökaren avvisas från verksamheten under en kortare eller längre period.

KEKS:

Vi är som fritidsgård i Lerums kommun, medlemmar i ett nätverk som heter KEKS (http://www.keks.se/ ). KEKS vision är att stimulera ungdomar i fritidverksamheten, till engagemang och delaktighet och motivera dem till utveckling. Verksamheten ska alltså bygga på ungdomars motivation och engagemang och personalen ska fungera som inspiratörer, stöd och möjliggörare, men aldrig ta över.

Arrangemang/utflykter/aktiviteter:

Tillsammans med våra ungdomar, och ibland tillsammans med andra gårdar i kommunen, anordnar vi olika typer av arrangemang, aktiviteter eller utflykter (allt ifrån tricking, LAN, fotbollsturnering, skidresa, filmkväll, konsert, gruppverksamhet, läger mm). Om Du har en idé, kontakta oss på gården! För pågående projekt eller arrangemang, se våra konton/sidor på sociala medier eller prata med oss på plats.

Kontakta oss!

Vi som arbetar på fritidsgården heter Ewelina, Martina, Irfan och Stefan. Vi har även timvikarier under vissa helgkvällar, de heter Oskar, Tina och Katrin.

evelina.jarnstrom@lerum.se

martina.svard@lerum.se